Davis Vantage Pro

Informace, dotazy a rady týkající se provozu meteostanic řady DAVIS (VUE, VANTAGE)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Justin18
Příspěvky: 3
Registrován: 15 lis 2013, 16:29
Meteostanice: DAVIS
Bydliště: Uhrovec - SZ Slovensko (skutočne meno: Marko Matejov)

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Justin18 » 16 lis 2013, 13:13

Vrátim sa ešte k téme z roku 2010. Týkala sa kalibrácie zrážkomera DAVIS Vantage PRO 2. Prepočítal som to všetko na novo a zistil že vaše kalibrácie a návody na nu boli velmi nepresné. Začneme po poriadku. Vieme že záchytná plocha zrážkomera DAVIS je 240 cm2 presnejšie 240,52 cm2. Najprv si prepočítame kolko treba "ml" vody na dosiahnutie 1 mm zrážok vzhladom k záchytnej ploche 240,52 cm2. Polomer záchytnej plochy zrážkomera je 8,75 cm, takže si dáme za výslodok nejaké "x", to "x" bude výsledok kolko "ml" vody treba na dosiahnutie 1 mm zrážok. Takže x = 3,14159*8,75_2 = 240,52, toto vydelíme 10-timi a výsledok je 24,0 ml, čiže x=24,0 ml - tolkoto vody treba na 1 mm zrážok. Tým pádom na 0,2 mm treba logický 5x menej čiže 24/5 = 4,8 ml = 0,2 mm = 1 preklopenie. Ak by bolo tvrdenie od uživatela http://www.novapec.cz z 19 srp. 2010 správne, tak tých 544 ml. by sa nerovanlo 25,4 mm ale len 23,6 mm. Tak tiež aby ten pomer sedel, t.j. 544 ml = 25,4 mm tak by záchytná plocha zrážkomera nemala 240,52 cm2 ale len 214,08 cm2, lenže ako som na začiatku písal, všetci vieme že to tak nieje. Z toho vyplýva že ste sa sekli presne o +6% a to si myslím že nieje zanedbatelné číslo.
Ja som stanicu DAVIS kalibroval v lete a dal som si len 500 ml vody, podla rovníc by sa to rovnalo 20,8 mm zrážok resp. 104 preklopeniam. V Septembri prišla velka skúška kedy podla stanice napršalo 26,4 mm a od analogu sa líšila odchýlkou nie celého 1%, pre mňa obrovský úspech.

Mimochodom som to ja kedysi nenávidený RNDr.

metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od metrix » 16 lis 2013, 14:26

Myslím že tento výsledek kalibrace bude zřelmě reálný.Protože kromě Davisky používám ještě Ventus 928 a oba srážkoměry jsou zhruba 2 metry od sebe.U Ventusky kalibrovat nelze a když naprší kolem 10 mm,na Davisu mám tak o 2mm více.No letos už to hrotit nebudu,ale na jaře se pustím do kalibrace,budu dávat novou základnu i člunek.Díky za váš příspěvek.

marek
Příspěvky: 25
Registrován: 24 úno 2012, 00:38
Meteostanice: Davis VP2 6152EU
Bydliště: Krupina-293m.n.m., Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od marek » 08 pro 2013, 15:08

ludia ako je možne že vam vietor o rychlosti 20m/s vyhodi to sitko (http://www.youtube.com/watch?v=jcvrI42JQOA - 4:40 minutvo videu) zo zražkomeru? viem že som ho nebral a isto tam bolo ked som teraz kontroloval či funguje ohrievanie (dfen po vetre o tej rychlosti 20m/s) tak to sitko alebo ako to nazvať tam nieje, je vôbec možne aby to odfuklo zo zrazkomeru?
http://www.krupina-meteo.wz.sk
<center>
<a href="http://www.krupina-meteo.wz.sk/" target="_blank">
<img src="http://www.krupina-meteo.wz.sk/banner.php" border="0" /></a>
</center>

metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od metrix » 08 pro 2013, 15:16

Myslím že možné je všecko.má to 3 gramy,tak se není čemu divit.Já ho tam hned přilepil vteřinovým lepidlem a drží :-)

marek
Příspěvky: 25
Registrován: 24 úno 2012, 00:38
Meteostanice: Davis VP2 6152EU
Bydliště: Krupina-293m.n.m., Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od marek » 08 pro 2013, 15:31

matrix dobry napad ak ho najdem =D ak nie vyrobim si podobny z uzaveru na flaše
http://www.krupina-meteo.wz.sk
<center>
<a href="http://www.krupina-meteo.wz.sk/" target="_blank">
<img src="http://www.krupina-meteo.wz.sk/banner.php" border="0" /></a>
</center>

Uživatelský avatar
Tomáš Prouza
AMS
Příspěvky: 2290
Registrován: 22 kvě 2005, 17:45
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Bydliště: Velké Svatoňovice, okr. Trutnov, 370 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Tomáš Prouza » 08 pro 2013, 16:52

Vítr už vyfoukl sítko více uživatelům, mě se to tedy za 3,5 roku ještě nestalo (pravda, největší náraz větru jsem taky naměřil pouze lehce přes 15 m/s.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na WEBOVÉ IRC na kanál amsos - najdete mě pod jménem Verthandi

metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od metrix » 08 pro 2013, 20:01

Tak vidím že používáte taky WD-LIFE,celkem dobrý,ale chce to trochu obohatit :-) Co říkáte na můj,
http://infopocasi-olomouc.cz/pocasidata/

marek
Příspěvky: 25
Registrován: 24 úno 2012, 00:38
Meteostanice: Davis VP2 6152EU
Bydliště: Krupina-293m.n.m., Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od marek » 09 pro 2013, 17:10

no vyfuklo to asi 2 metre od stanice a to meram vietor v 5,5m, na jar to dam na 8,5, takže v 5,5m bol vietor 20m/s skoro =D teraz som to prilepil takže problem už dufam nebude
http://www.krupina-meteo.wz.sk
<center>
<a href="http://www.krupina-meteo.wz.sk/" target="_blank">
<img src="http://www.krupina-meteo.wz.sk/banner.php" border="0" /></a>
</center>

Uživatelský avatar
meteo Miro
Příspěvky: 4
Registrován: 02 dub 2014, 08:41
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2 plus, 24 hod. radiačný štít
Bydliště: Velke Lovce
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od meteo Miro » 02 dub 2014, 12:03

Zdravím, vedel by mi niekto poradiť ? Vo Weather Linku mi stále píše že sú slabé batérie v konzole, batérie som ale do konzoly dal nové aj som vytiahol konzolu zo sieti ale stále mi vo weather linku píše že slabé batérie v konzole.
Tak teraz neviem či aj tie nové batérie sú slabé alebo to má nejak stále v pamäti konzola alebo weather link že sú slabé batérie :?

metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od metrix » 02 dub 2014, 15:25

zkuste přeinstalovat na novou verzi,pokud máte starší.

http://www.davisnet.com/support/weather ... wareID=224

Uživatelský avatar
meteo Miro
Příspěvky: 4
Registrován: 02 dub 2014, 08:41
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2 plus, 24 hod. radiačný štít
Bydliště: Velke Lovce
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od meteo Miro » 02 dub 2014, 17:09

Nainštaloval som aj novšiu verziu Weather Link, stále to píše že slabé batérie v konzole, zrejme to budú
naozaj slabé batérie, aj keď sú akože "nové" :?

metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od metrix » 02 dub 2014, 17:27

napětí baterie zjistíte i v konzole,přidržte tlačítko TEMP a zmáčkněte HUM,objeví se přijímání paket,a na spodním řádku je napětí baterii.mělo by tabýt kolem 4,6voltu,při nových baterií.

Uživatelský avatar
meteo Miro
Příspěvky: 4
Registrován: 02 dub 2014, 08:41
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2 plus, 24 hod. radiačný štít
Bydliště: Velke Lovce
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od meteo Miro » 02 dub 2014, 18:13

Takže, batérie sú v poriadku ukazuje to 4,92 V takže to má len ten Weather Link nejak stále v hlave že sú slabé batérie, nedalo by sa to nejak v nom resetnúť ? Ale zase nerád by som stratil údaje ktoré tam mám.
Inak ďakujem metrix za info 8)

metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od metrix » 08 dub 2014, 12:57

Bohužel nic mě jiného nenapadá,proč to ukazuje slabé baterie.pokud to neukazuje konzole,weatherlink by to hlásit taky neměl.s ničim takovým sem se ještě nesetkal :-(

Uživatelský avatar
meteo Miro
Příspěvky: 4
Registrován: 02 dub 2014, 08:41
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2 plus, 24 hod. radiačný štít
Bydliště: Velke Lovce
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od meteo Miro » 08 dub 2014, 20:28

Tak, už som prišiel na problém.. vybral som batérie z konzoly a odpojil zo siete a nechal ju tak asi 15 minút, potom som ju opäť spustil a problém bol preč, takže to mala konzola len v pamäti že batérie sú slabé.

Odpovědět

Zpět na „Meteostanice DAVIS“