Davis Vantage Pro

Informace, dotazy a rady týkající se provozu meteostanic řady DAVIS (VUE, VANTAGE)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
ondrav
Příspěvky: 17
Registrován: 12 led 2011, 18:07
Meteostanice: Davis Vantage Pro2 FARC
Bydliště: Ješetice, okr. Benešov
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od ondrav »

Mezi ISS a konzolí jsou tři stěny,vegetace žádná.
Stanice je v provozu od konce června 2012 -příjem signálu byl bez problému až v posledních několika dnech jsou problémy ze začátku cca 30 minut až na dnešek byl výpadek přes tři hodiny.

Jo a vzdálenost mezi ISS a konzolí je cca 30 metrů(přesně to teď nevím)

Děkuji za rady.
Meteostanice na České Sibiři http://www.pocasijesetice.cz
Uživatelský avatar
Tomáš Prouza
AMS
Příspěvky: 2301
Registrován: 22 kvě 2005, 17:45
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Bydliště: Velké Svatoňovice, okr. Trutnov, 370 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Jediné co mě napadá je to, že by slábla baterie v ISS a tím i intenzita signálu. Na druhou stranu v květnu mi Daviska oslaví 3 roky a pořád jede na původní baterie. Mezi konzolí a ISS mám cca 15 metrů, obvodovou stěnu a dvě příčky a množství přijatých dat se pohybuje mezi 98 - 100%. V průměru 10x za den proběhne synchronizace signálu při výpadku spojení, ale to je otázka desítek vteřin, ne hodin... Větší počet resynchra mívám když fouká silnější vítr (netuším ale, na co může mít vliv). Možná by stálo za pokus lehce přesunout konzoli (jednu dobu jsem měl problém se signálem taky, a stačilo ji přesunout o 15 cm a šla jak víno...).
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na WEBOVÉ IRC na kanál amsos - najdete mě pod jménem Verthandi
metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od metrix »

Tak sem instaloval pár senzorů,a zjistil sem že teplota půdy a teplota v 5 cm nad zemí ukazuje po 0,5 stupních,což je na tak drahou davisku dost ubohý :(
Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Jan Pícha »

To se mi nechce snad ani věřit, že by to mělo rozlišení po 0,5°C.To by byla fakt lemplárna."Naštěstí" mám kabelovou veri tak u mě rozšiřování o teplotní senzory nehrozí :D
Pěkný den z Teplicka :-)
metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od metrix »

Bohužel tomu tak je,jednou to poskočí o 0,5 pak o 0,6 stupně,a tak furt dokola,stejně jak u větru máte jednou 0,4 a pak 0,5m/s.Taktéž mě to zarazilo.No co dělat už,mám vše hotový jak sem chtěl a tím investice do Davisky skončily :wink:
Uživatelský avatar
Lukáš Ronge
AMS
Příspěvky: 17
Registrován: 27 kvě 2007, 19:30
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Lukáš Ronge »

Ano je tomu tak, rozlišení teploty u externích čidel je 1°F. Bohužel to není ideální no...

Viz PDF dokumenty na stránkách Davis "Current Data: 1°F or 1°C (user-selectable) °C is converted from °F rounded to the nearest 1°C".

A vítr je na tom podobně, akorát se přepočítává z mílí za hodinu.
Viz "1 mph, 1 km/h, 0.4 m/s, or 1 knot (user-selectable). Measured in mph, other units are converted from mph and rounded to nearest 1 km/hr, 0.1 m/s, or 1 knot".
Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Jan Pícha »

No je toho dost na vylepšení.Jak po softwarové stránce tak po hardwarové.
Pěkný den z Teplicka :-)
Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Jan Pícha »

Jakoby zdejší stížnosti byly částečně vyslyšeny.
Davis na svých facebookových stránkach uvadí toto:
We are pleased to announce our new and improved Anemometer design, now with a Wind Speed Starting Threshold of 1 mph (less than 0.5 m/s)!
Anglicky neumím, takže jestli mi to překladač vygeneroval dobře, tak by se u nového anemometru mělo zmenšit rozlišení měření rychlosti větru.
Pěkný den z Teplicka :-)
metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od metrix »

Tak uvidíme co ztoho vyleze.Ale jestli to bude jen anemometrem tak to nevím :-)
metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od metrix »

Dnes sem musel dát srážkoměr do původního stavu jak byl od výroby.To znamená že jedna strana se překlopí při 5,0mm,druhá 3,4.Zjistil sem totiž že člunky se chovají jinak bez trychtýře,a jinak s trychtýřem.Nevím proč tomu tak je.Možná že něco pohltí sama stěna trychtýře.Prostě mě to nevycházelo.Mám ještě stanici Ventus 928,a než sem začal drbat do Davisky tak hodnoty byli přibližně stejné.Po dnešních srážkách bylo u Ventusky 16,2mm a u Davisky 12 mm.Bude asi rozdil pokud pustíte vodu přímo do člunku,nebo je rozlejete na suchy trychtýř.
Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Jan Pícha »

To rozhodně mít vliv bude.Já to sleduju třeba v bouřkách kdy prší dost vydatně a prvních 0,2 mm trvá docela dlouho než naskočí, pak už to teda naskakuje normálně.A když už bych se do kalibrace pouštěl tak jedině s trychtýřem.
Teď po vydatnějších deštích jsem ve srovnání s manuálem měl odchylku asi 0,3 mm.
Pěkný den z Teplicka :-)
marek
Příspěvky: 25
Registrován: 24 úno 2012, 00:38
Meteostanice: Davis VP2 6152EU
Bydliště: Krupina-293m.n.m., Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od marek »

chcem vytiahnuť anemometer do 10m, budem sa snažiť zohnať nekovovu tyč aby nepritahovala tak blesky, ake mate skusenosti s

Kód: Vybrat vše

http://www.havel-composites.com/shopv/29-Tonovaci-barvy/3-Teleskopicky-stozar-ze-skelnych-vlaken-10-m.html?pls=0
, videl som to už na tomto fóre, a amyslite že tato prepätova ochrana by stačila?

Kód: Vybrat vše

http://www.pentask.sk/prepatova-ochrana-dbii-safesurge-pro-rj45-s-podporou-poe_d40699.html
http://www.krupina-meteo.wz.sk
<center>
<a href="http://www.krupina-meteo.wz.sk/" target="_blank">
<img src="http://www.krupina-meteo.wz.sk/banner.php" border="0" /></a>
</center>
metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od metrix »

No já nevím,myslím že tohle bych asi nějak neřešil.jestli máte tyč v 5 metrech nebo v deseti,blesku to je jedno.navíc ochrana je jen do 14Kv,ale blesk má až 10 milionu voltu,takže kdyby do toho udeřilo tak taková deska zmizne jak pára nad hrncem.S bleskem se moc bojovat nedá :-( Já osobně mám tyč na vysokém paneláku a ještě 8 metru nad výtahovou kostkou,a již druhým rokem.žádný blesk tam ještě neuhodil.
marek
Příspěvky: 25
Registrován: 24 úno 2012, 00:38
Meteostanice: Davis VP2 6152EU
Bydliště: Krupina-293m.n.m., Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od marek »

ta ochrana je proti prepetiu, nie zasahu bleskom zamozrejme pre tym neuchrani nič =D, prepwetie vraj vznika až 1-2 km od blesku som niekde čital, a mylsim že ked dam nekovovu tyč tak je menšia šanca že blesky budu trieskať do toho, ako tu aj ked su búrky tak zatial len 1x čo si pamätam že treslo v meste niekam inak všetko mimo, ale istota je istota
http://www.krupina-meteo.wz.sk
<center>
<a href="http://www.krupina-meteo.wz.sk/" target="_blank">
<img src="http://www.krupina-meteo.wz.sk/banner.php" border="0" /></a>
</center>
marek
Příspěvky: 25
Registrován: 24 úno 2012, 00:38
Meteostanice: Davis VP2 6152EU
Bydliště: Krupina-293m.n.m., Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od marek »

da sa prepisať udaj o teplote alebo vlhkosti v PC? weatherlinku a cumuluse, padol mi signal ked boli vysoke teploty a vytiahol som na chvilu konzolu von a teplota pekne stupla =D tak to chcem prepisať
http://www.krupina-meteo.wz.sk
<center>
<a href="http://www.krupina-meteo.wz.sk/" target="_blank">
<img src="http://www.krupina-meteo.wz.sk/banner.php" border="0" /></a>
</center>
Odpovědět

Zpět na „Meteostanice DAVIS“