Aktuální počasí - září 2011
Moderátor: Moderátoři
-
- Meteostanice: WS3600
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktuální počasí - září 2011
Hoj, včera bylo většinou zataženo, odpoledne občas slabý nebo i mírný déšť, postupně srážky trvalejší, ve 2/2 noci ustaly. Tmax 17,5°C Tmin 10,5°C, vítr prom. nebo VSv, odpoledne přechodně zesílil do 5 m/s s nárazy až 8 m/s, srážky 15,6 mm.
Aktuálně 22:00 skoro jasno ℔ 9,3°C ℔ bezvětří
Aktuálně 22:00 skoro jasno ℔ 9,3°C ℔ bezvětří
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
- Yves
- Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Dneska je celý den zataženo, v noci trochu pršelo, během dne sem tam slabý déšť nebo ještě spíš mrholení. Teploty 9,5°C - 10,5°C. Žádné překvapení, že se to nehlo, nejnižší deka seděla 200 m nad povrchem. Největší pršení přišlo večer, kolegové slavili bouřky, ale u mě nic, jen déšť. Srážky za dnešek do 23:43 jsou 7,8 mm. Září už je na 74 mm (176 %). Ve 23:44 je zataženo, trvalý slabý déšť, 10°C.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
- Adi
- Meteostanice: WH1080 + termio datalogger
Ahojky,
předpověděl jsem si frontálně inverzní deku, ta přišla s mrholením, jak jsem očekával. Tato postupně houstla, zatímco přes den Lysá hora hlasila polojasno a teploty prakticky stejné jako dole. Čili dneska mrholilo s postupně sílicí intenzitou a večer dokonce s deštěm na přecházející přeháňce. Teploty se dnes vešly do intervalu 10 až 12 stupňů, srážky přes den neměřitelné, otázka je, kolik dal večerní déšť a mírné mrholení okolo.
zatím
Ps. Co se týče zimy, já ji vidím ze začátku relativně chladnou, prosinec spíše studený, leden zhruba v normálu, a únor už téměř jarní, březen teplý, aneb jaro opět předčasné. Tentokrát by východ mohl být chladnější oproti západu, zejména v prosinci. Takže zima bude zřejmě relativně krátká, což je škoda.
CPC model to ukazuje již delší čas v různých variacích - stále se k tomu vrací. Zimní by mohla být i druhá půle, resp. poslední dekáda listopadu.
uvidíme.
předpověděl jsem si frontálně inverzní deku, ta přišla s mrholením, jak jsem očekával. Tato postupně houstla, zatímco přes den Lysá hora hlasila polojasno a teploty prakticky stejné jako dole. Čili dneska mrholilo s postupně sílicí intenzitou a večer dokonce s deštěm na přecházející přeháňce. Teploty se dnes vešly do intervalu 10 až 12 stupňů, srážky přes den neměřitelné, otázka je, kolik dal večerní déšť a mírné mrholení okolo.
zatím
Ps. Co se týče zimy, já ji vidím ze začátku relativně chladnou, prosinec spíše studený, leden zhruba v normálu, a únor už téměř jarní, březen teplý, aneb jaro opět předčasné. Tentokrát by východ mohl být chladnější oproti západu, zejména v prosinci. Takže zima bude zřejmě relativně krátká, což je škoda.
CPC model to ukazuje již delší čas v různých variacích - stále se k tomu vrací. Zimní by mohla být i druhá půle, resp. poslední dekáda listopadu.
uvidíme.
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
- kocurekp
- Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire
Fronta dnes nabere rychlý směr balkán, dokonce z ní zaprší i v Řecku a Turecku.
Adi, takovou zimu bych bral...
Adi, takovou zimu bych bral...
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Pondělí bylo zatažené (Sc), studené, hodně větrné, ale déšť stále nepřicházel, pouze občasné krápání. Pozdě večer dorazily přeháňky, déšť a nečekaně i bouřka s jedním CG výbojem 1 km daleko a pořádnou šlupkou, jinak hřmělo spíš slabě. Slabě prší i teď ráno.
Tmax včera +14 °C.
Tmin dnes +11,5 °C.
Srážky za 24h 12 mm.
Já tipuji studený podzim a teplou "západní" zimu, ale můj tip na zimu ještě nikdy nevyšel...
Tmax včera +14 °C.
Tmin dnes +11,5 °C.
Srážky za 24h 12 mm.
Já tipuji studený podzim a teplou "západní" zimu, ale můj tip na zimu ještě nikdy nevyšel...
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
- Tomáš Prouza
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
- Kontaktovat uživatele:
Pondělí provázela nehorázná kosa a mokro...
Fronta si nás podávala po celý den - nikde ani náznak protrhávání oblačnosti. Tomu také odpovídala denní amplituda teploty s Tmin +10,1°C v 8:18 a Tmax +12,3°C ve 14:56. Neustále buď pršelo nebo mrholilo, večer spolu s přetočením fronty dokonce přišla vzdálená bouřka (asi 20 km - 15 blesků, 5 hromů). Celkem spadlo za den 9,8 mm deště. Vítr byl povětšinou slabý, největšího nárazu 8,5 m/s od S dosáhl právě za bouřky. Tlak po celý den stoupal.
Po zbytek noci bylo nadále zataženo s občasným deštěm - prozatím spadlo dalších 1,6 mm. Ranní Tmin +10,9°C v 0:54. Aktuálně v 9:50 je teplota +12,2°C (stagnace), tlak 1022,1 hPa (vzestup), vlhkost 89%, rosný bod +11,5°C. Zataženo (Ns, St) se slabým mrholením, S vítr do 1 m/s.
Fronta si nás podávala po celý den - nikde ani náznak protrhávání oblačnosti. Tomu také odpovídala denní amplituda teploty s Tmin +10,1°C v 8:18 a Tmax +12,3°C ve 14:56. Neustále buď pršelo nebo mrholilo, večer spolu s přetočením fronty dokonce přišla vzdálená bouřka (asi 20 km - 15 blesků, 5 hromů). Celkem spadlo za den 9,8 mm deště. Vítr byl povětšinou slabý, největšího nárazu 8,5 m/s od S dosáhl právě za bouřky. Tlak po celý den stoupal.
Po zbytek noci bylo nadále zataženo s občasným deštěm - prozatím spadlo dalších 1,6 mm. Ranní Tmin +10,9°C v 0:54. Aktuálně v 9:50 je teplota +12,2°C (stagnace), tlak 1022,1 hPa (vzestup), vlhkost 89%, rosný bod +11,5°C. Zataženo (Ns, St) se slabým mrholením, S vítr do 1 m/s.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
- fractal
- Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
dnešek, stejně jako pondělí bylo zataženo, teplota se téměř nehnula. Minimum 12,2 °C, maximum 13,3 °C. Teplotní amplituda 1,1 °C. Za včerejší večer, noc a dnešní dopoledne napršelo 19,4 mm. Vcelku nečekaný příděl, který konečně vyřešil problém sucha. Za září jsme měli necelé 4 mm.
dnešek, stejně jako pondělí bylo zataženo, teplota se téměř nehnula. Minimum 12,2 °C, maximum 13,3 °C. Teplotní amplituda 1,1 °C. Za včerejší večer, noc a dnešní dopoledne napršelo 19,4 mm. Vcelku nečekaný příděl, který konečně vyřešil problém sucha. Za září jsme měli necelé 4 mm.
- kocurekp
Dneska už to bylo lepší, 11,6 - 17,2°C, napršel jen 1 mm ráno. Odpoledne kolem 16. hodiny došlo i k protrhání oblačnosti a zasvítilo slunce. Teď před půl devátou je 15,5°C. Zítra už bude fajn babí léto. U Fractala možná i 23°C. Tady tak do 22°C. I když dopoledne je téměř jistá nízká oblačnost.
-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Dnešek opět pošmourný zataženo občas slabý déšť s nízkými rozdíly teplot +11 °C až +13 °C. Srážky oproti včerejšímu večeru už slabší za dnešek 2.3mm včera 22.6mm.
odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
- horale
- Meteostanice: Topcom NG265NE
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, v pondělí 19/9 bylo v Novém Městě pod Smrkem převážně zataženo, po většinu dne s občasným deštěm. Jo a ta prognóza krátké zimy od Adiho by se mi líbila. To bych ušetřil dřeva a uhlího a zimní gumy.. Zimu rád nemám. Jen se bojím, že tady u nás v Jizerkách spíš zas bude dlouhá a táhlá jako každý rok.
Pondělí 19/9
Tmin: 8,4°C
Tmax: 12,7°C
Srážky: 4,5 mm
Max. náraz větru: 29,5 km/hod
Pondělí 19/9
Tmin: 8,4°C
Tmax: 12,7°C
Srážky: 4,5 mm
Max. náraz větru: 29,5 km/hod
Zdravím všechny z Trutnova.Pomalu snad končí deštivé studené počasí,dva dny to byla bída..Srážek spadlo 18 mm,teploty oscilovaly kolem a slabě nad +10 stupni.
Adi už má výhled na téměř celou zimu,tak daleko já nejsem ale něco na tom být může.Model CPC se drží svého,rychle však otočí,jakmile bude delší chladnější nebo teplejší období.Je fakt,že stejně jako CPC vidím listopad teplotně pod normálem,ale prosinec se silnějším zonálním prouděním a tedy teplejší…stejně jako většinu další zimy...vše jsou jen naše teorie…takže..
Zdravím do Nového Města pod Smrkem:Zimu také nesnáším..
Adi už má výhled na téměř celou zimu,tak daleko já nejsem ale něco na tom být může.Model CPC se drží svého,rychle však otočí,jakmile bude delší chladnější nebo teplejší období.Je fakt,že stejně jako CPC vidím listopad teplotně pod normálem,ale prosinec se silnějším zonálním prouděním a tedy teplejší…stejně jako většinu další zimy...vše jsou jen naše teorie…takže..
Zdravím do Nového Města pod Smrkem:Zimu také nesnáším..
- Adi
- Meteostanice: WH1080 + termio datalogger
Ahojky,
Včera večer na přeháňce dokonce docela slušná bouřka, celkem za srážkovou epizodu napršelo, nakrapalo či namrholilo 8 mm. Teploty dneska při absolutně zatažené obloze a mrholení konstantní, okolo 12 stupňů. Večer mrholení ustalo, vítr slabý severní až severovýchodní, po celý den mlhavo.
Další dny přinesou opět relativně teplé počasí. Předpověď na sobotu vypadá dobře, na radarový výlet na Drahany to vypadá dobře Mimochodem zítra by měla dorazit meteostejšna (Meteorologická stanice GARNI 1080), snad bude sloužit dobře
Co se týče zimy, nemám rád časné jaro, onen eurohumus šedi, bláta a špíny trvá pak až do dubna. I Dnešní CPC mé dohady spíše potvrdil. Listopad i Prosinec slabě podnormální, leden v normálu, z tím, že patrně půjde o inverzní zimu a v únoru zase teplo a celkem hojné srážky, patrně nejspíše v nížinách dešťové. Nejbohatším měsícem na sníh by měl být prosinec, jako celek zatím vypadá zima spíše na srážky méně bohatá (kromě února, kdy půjde spíše o déšť) Nic z toho mně netěší, kromě chladného prosince. Zimu se sněhem mám rád a není nic horšího, než inverze nebo nekonečné oblevy.
zatím
Včera večer na přeháňce dokonce docela slušná bouřka, celkem za srážkovou epizodu napršelo, nakrapalo či namrholilo 8 mm. Teploty dneska při absolutně zatažené obloze a mrholení konstantní, okolo 12 stupňů. Večer mrholení ustalo, vítr slabý severní až severovýchodní, po celý den mlhavo.
Další dny přinesou opět relativně teplé počasí. Předpověď na sobotu vypadá dobře, na radarový výlet na Drahany to vypadá dobře Mimochodem zítra by měla dorazit meteostejšna (Meteorologická stanice GARNI 1080), snad bude sloužit dobře
Co se týče zimy, nemám rád časné jaro, onen eurohumus šedi, bláta a špíny trvá pak až do dubna. I Dnešní CPC mé dohady spíše potvrdil. Listopad i Prosinec slabě podnormální, leden v normálu, z tím, že patrně půjde o inverzní zimu a v únoru zase teplo a celkem hojné srážky, patrně nejspíše v nížinách dešťové. Nejbohatším měsícem na sníh by měl být prosinec, jako celek zatím vypadá zima spíše na srážky méně bohatá (kromě února, kdy půjde spíše o déšť) Nic z toho mně netěší, kromě chladného prosince. Zimu se sněhem mám rád a není nic horšího, než inverze nebo nekonečné oblevy.
zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m
- Yves
- Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
I dneska beznadějně zataženo, občas déšť (hlavně dopoledne), postupně spíše mrholení, ale to teda většinu dne. Srážky dnes 5,8 mm, srážková událost se včerejškem 14,5 mm a září 79,6 mm. Teploty dneska opět jen s minimální amplitudou ... vyloženě celý den 10°C. Nyní večer ve 23:12 je při zataženu a slabém mrholení nejvíce z celého dne, přibližně 10,6°C.
Moje požadavky na zimu jsou jasné. Hodně sněhu, teploty, které jej podrží. Nebrat inverze, oblevy, holomrazy a zbytečně dlouhé a nudné anticyklony. Reálný vývoj nechám na přírodě...
Moje požadavky na zimu jsou jasné. Hodně sněhu, teploty, které jej podrží. Nebrat inverze, oblevy, holomrazy a zbytečně dlouhé a nudné anticyklony. Reálný vývoj nechám na přírodě...
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
-
- Meteostanice: WS3600
- Kontaktovat uživatele:
Hoj, v pondělí bylo většinou zataženo, přes den občas slabý déšť, večer postupně ubývání oblačnosti, přechodně až skoro jasno. Tmax 13,7°C Tmin 8,9°C, vítr prom. do 2 m/s nebo bezvětří, srážky 1,0 mm.
Aktuálně 01:00 jasno ℔ 8,5°C ℔ bezvětří
Aktuálně 01:00 jasno ℔ 8,5°C ℔ bezvětří
Pěkný den z Teplic
- kocurekp
Dnes od rána skoro jasno. Nízká oblačnost se oproti předpokladům nevytvořila. Teplota letí raketově vzhůru z minima 11,7°C na 19,5°C v 10:50. Slabý proměnlivý vánek k tomu vytváří typické babí léto...