Výběr meteostanice

Vše o provozování elektronických amatérských meteostanic.

Moderátor: Moderátoři

Tom
Příspěvky: 2040
Registrován: 20 led 2008, 18:26
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Bydliště: Holasice okres Brno-venkov 196 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc pri vyberu meteostanice

Příspěvek od Tom » 04 kvě 2009, 10:16

Tak o tom Meteohubu vs Davis už vím je nutný bezpodmínečně k tomu weather link(software)+ datalogger který se prodává pospolu tím pádem ¨meteohub by postrádal smysl a byl by mě na nic nejlevnější model už je tak na 20 000kč :? takže asi půjdu do Oregon WMRS200 nebo WMR200 uvidím

Tom
Příspěvky: 2040
Registrován: 20 led 2008, 18:26
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Bydliště: Holasice okres Brno-venkov 196 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc pri vyberu meteostanice

Příspěvek od Tom » 05 kvě 2009, 13:18

Tak jsem si objednal WMRS200 Oregon až bude v provozu dám info jak funguje.
Mohl bych Vás poprosit Roman-dovozce až budete mít ty solární panely dát vědět.Třeba sem na forum děkuji.

Uživatelský avatar
Roman -dovozce
Příspěvky: 233
Registrován: 31 kvě 2006, 20:28
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc pri vyberu meteostanice

Příspěvek od Roman -dovozce » 05 kvě 2009, 13:49

Tom píše:Tak jsem si objednal WMRS200 Oregon až bude v provozu dám info jak funguje.
Mohl bych Vás poprosit Roman-dovozce až budete mít ty solární panely dát vědět.Třeba sem na forum děkuji.
Solární panely mají přijít v průběhu května, termín nebyl více upřesněn. Napíši to tady.

Tom
Příspěvky: 2040
Registrován: 20 led 2008, 18:26
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Bydliště: Holasice okres Brno-venkov 196 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc pri vyberu meteostanice

Příspěvek od Tom » 06 kvě 2009, 22:43

Tak stanice WMRS200 je doma po rozbalení mě překvapila velikost čidel a hl.části.Nejsou extrémně velké to se mě líbí .No smontování ok chvíli než člověk zjistí kde se co povoluje aby to neulomilo.Nastartoval jsem všechny čidla a pak hl.část.Anemometr oproti WXR-LM reaguje lépe tzn. rychleji na změny nárazu,směru,srážkoměr se také zaregistroval ok. teplotní čidlo pěkný kryt na odvětrávání ale bohužel tady asi v mém případě zatím je a možná bude zakopaný pes.Zatím nebudu hodnotit jen zmíním mé první zkušenosti po nastartování mám velké problémy se signálem thermo hydro čidla.Asi po 2 hodinách se čidlo chytlo po několika restartech.Bylo přímo u stanice.Jenže jak jde od stanice cca na 15m do odvětrávaného krytu konec noooou signál :? Pak zas než se nahodí trvá.No radši jsem napojil WXR-LM a budu zkoušet zítra .Zatím nehodnotím uvidím co to čidlo dnes už jsem to vzdal.Je docela možné že v tom má prsty WXR frekvence taky 433mhz takže se to asi mezi sebou hádá zkusím ji odpojit i čidla a uvidím co bude dělat oregon :?

Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc pri vyberu meteostanice

Příspěvek od Jan Pícha » 07 kvě 2009, 06:27

tak to jsem zvědavý na výsledky,jinak je pravda že reakce anemometru na nárazy je fakt mizerná,kyž jsem ještě tu měl TFA Nexus (podobný WXR) a WS 3650 pohromadě (anemometry na jednom stožaru) tak nejvyšší rozdíl mezi nima bylo až 6 m/s což je brutálně hodně,hold je to asi tím že ten anemometru u TFA/WXR dělá průměrnou rychlost za 33 sec měřenou každých 11 sec a WS tuším v narazové hodnotě změří absolutní rychlost větru a interval přenosu dat 5 sec.No stím dosahem mám taky trochu potíže hlavně ten prokletý srážkoměr,už jsem to daval na reklamaci k prodejci,který srážkoměr vyzkoušel a potvrdil mi že to má slabý vysílač a že to hold na udavaných 100 m v otevřeném prostoru nepojede a případná výměna nepomuže,páč to tahle maj bohužel všechny stanice :cry: :cry: :cry: a jinak teplotní čidlo v pohodě bez vypadků tak neim kde zas je chyba.Hold drát je asi drát
Pěkný den z Teplicka :-)

Tom
Příspěvky: 2040
Registrován: 20 led 2008, 18:26
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Bydliště: Holasice okres Brno-venkov 196 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc pri vyberu meteostanice

Příspěvek od Tom » 07 kvě 2009, 07:08

Tak ani dnes se nedaří s tím tepl.čidlem.Dělal jsem restart čidla i stanice vždy se jen zaregistrují senzor větru,deště dnes se mě vůbec nepodařilo nahodit .Teplotní se zaregistroval asi 2x ale za chvili vypadl a už nejde nahodit už na to nemám nervy.Nic chyba bude možná v senzoru protože aby se to nezaregistrovalo na 5cm je blbost.Příští týden pokud to nepojede to budu mít více času tak s tím zajdu k prodejci at na to mrkne čím to je jestli vadným senzorem či co. :( .Naštěstí to mám z Brna takže to nemusím nikam posílat.

Uživatelský avatar
Roman -dovozce
Příspěvky: 233
Registrován: 31 kvě 2006, 20:28
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc pri vyberu meteostanice

Příspěvek od Roman -dovozce » 07 kvě 2009, 07:43

Tom píše:Tak ani dnes se nedaří s tím tepl.čidlem.Dělal jsem restart čidla i stanice vždy se jen zaregistrují senzor větru,deště dnes se mě vůbec nepodařilo nahodit .Teplotní se zaregistroval asi 2x ale za chvili vypadl a už nejde nahodit už na to nemám nervy.Nic chyba bude možná v senzoru protože aby se to nezaregistrovalo na 5cm je blbost.Příští týden pokud to nepojede to budu mít více času tak s tím zajdu k prodejci at na to mrkne čím to je jestli vadným senzorem či co. :( .Naštěstí to mám z Brna takže to nemusím nikam posílat.
Tak to mne opravdu mrzí, že máte problémy. Prosím zajděte k Vašemu prodejci co nejdříve. Jsou to odborníci a v průběhu dneška by měli mít další WMRS 200 skladem.

Tom
Příspěvky: 2040
Registrován: 20 led 2008, 18:26
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Bydliště: Holasice okres Brno-venkov 196 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc pri vyberu meteostanice

Příspěvek od Tom » 07 kvě 2009, 08:29

No uvidím snad je to tím čidlem jen.Dostanu se tam až v pondělí bohužel dnes jsem mimo Brno.Uvidím co zjistí...

Tom
Příspěvky: 2040
Registrován: 20 led 2008, 18:26
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Bydliště: Holasice okres Brno-venkov 196 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc pri vyberu meteostanice

Příspěvek od Tom » 07 kvě 2009, 20:42

Tak slááááva nechci to zakřiknout.Čidlo jede.Víte co byla zřejmě příčina?Prostý důvod na co čidlo jede BATERIE.Byly sice nové origo zabalené se stanicí ale když jsem tam dal nové čidlo rázem ožilo.No to by mě nenapadlo :D :D .Nechci to zakřiknout ale snad už to bude ok.Jinak ty nárazy opravdu jsou v intervalu i pod 14s aktualizuje se to každou chvíli rozdíl je znát v nárazech zatím nepoznám zrovna se vítr uklidnil.Ještě musím rozchodit ten software co k tomu je nějak se nedaří snad na to příjdu.

Uživatelský avatar
kapr
Příspěvky: 1697
Registrován: 15 bře 2009, 12:09
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2+. Srážkoměr Stratus
Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.

Re: Pomoc pri vyberu meteostanice

Příspěvek od kapr » 08 kvě 2009, 09:35

no jak píše Honza Pícha, opravdu bych jim ty čidla s vysílači omlátil o hlavu :twisted: :lol: chtělo by to opravdu silnější vysílače..jenže toho se nedočkáme, jedině u jiné stanice..a kdo si bude stále kupovat nové...opravdu kdyby sme se nemuseli starat o nic jiného než o tu stanici no tak to by byla jiná:))) prostě tady platí jediné....chce to trpělivost a klid, nedoporučoval bych stanici s bezdrátovým přenosem nějakým cholerikům :mrgreen: já už taky beru sportovně, někdy se člověk naštve, ale chce to najit finty jak to nejlíp nahodit aby to zase "nespadlo"..fakt stačí když se ty výsilané data někde minou a je to hotové. Mě tento týden jelo zatím čidlo nonstop..co jsem se díval tak max sem tam výpadek anemometru,,ale minulý víken jsem měl obrovské problémy s teplotním čidlem, kdy snad za odpoledne vypadlo třirkrát..zajimavé ach ty víkendy jsou na rušení signálu tak náchylné...a s těma tužkovkama, taky mám takový pocit, že je mězi něma opravdu rozdíl,,nejlepší zkušenosti zatím mám s energizerama:) nebo prostě čím dražší tím lepší, ale třeba varty nic moc nevydrželi, těžko říct, rozhodně bych nedoporučoval ty levnější byť alkalické, třeba BC..to sou šunty, takže fakt dražší alkalické určitě..a někdy je období kdy je musím vyměnit víckrát než jindy...

Tom
Příspěvky: 2040
Registrován: 20 led 2008, 18:26
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Bydliště: Holasice okres Brno-venkov 196 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc pri vyberu meteostanice

Příspěvek od Tom » 08 kvě 2009, 10:06

Tak je to ok čidlo už plně funguje žádné čidla nevypadávají u Oregonu.Bylo to tedy baterkama

Tom
Příspěvky: 2040
Registrován: 20 led 2008, 18:26
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Bydliště: Holasice okres Brno-venkov 196 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc pri vyberu meteostanice

Příspěvek od Tom » 09 kvě 2009, 15:43

Chtěl bych se zeptat ohledně programu k WMRS200 je k tomu nějaký software přiložené cd.Zkoušel jsem ho nainstalovat ale nemůžu se k tomu dostat otevřít tento program,píšeto že aplikaci nelze spustit píše to něco že je to nějak špatně nakonfigurováno.Máte s tím někdo zkušenosti je to Weather OS

airwavemagic
Příspěvky: 44
Registrován: 29 říj 2006, 18:18
Meteostanice: OREGON WMR 928 NX
Bydliště: Němčičky 254 m n.m. okr. Břeclav
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc pri vyberu meteostanice

Příspěvek od airwavemagic » 09 kvě 2009, 16:59

TOM: já dostal k Oregonu tento soft : http://nemcicky.com/obr.jpg pokud je to on, tak mě šel nainstalit normálně ( Win Xp SP3). Ale nepoužívám ho.
[*]http://nemcicky.net
    Stanice OREGON WMR 928 NX

    Tom
    Příspěvky: 2040
    Registrován: 20 led 2008, 18:26
    Meteostanice: Davis Vantage Pro2
    Bydliště: Holasice okres Brno-venkov 196 m.n.m
    Kontaktovat uživatele:

    Re: Pomoc pri vyberu meteostanice

    Příspěvek od Tom » 09 kvě 2009, 18:13

    Právě že nevím co to je za program neboli software.Musím se nějak zkusit připojit.Chtěl jsem se jen podívat co to je asi to taky nebudu používat protože těch softwerů mám taky už plno a navíc teď využívám huba takže bych musel pořád přepojovat usb z meteohuba na pc.Jak jste na tom se senzorama dosahem dobře?Mám Oregona chvíli zatím si nemůžu stěžovat.Ještě se zeptám jak máte Airwavemagic toho oregona W.... máte v bannerech i intenzitu slun. záření to k tomu jde nějak dokoupit tento senzor nebo to je nějaký výpočet z nějakého čidla?.Vím že je Uv čidlo a dá se dokoupit i solární panel.Ale senzor solár. radiace jsem nikde neviděl.

    airwavemagic
    Příspěvky: 44
    Registrován: 29 říj 2006, 18:18
    Meteostanice: OREGON WMR 928 NX
    Bydliště: Němčičky 254 m n.m. okr. Břeclav
    Kontaktovat uživatele:

    Re: Pomoc pri vyberu meteostanice

    Příspěvek od airwavemagic » 09 kvě 2009, 20:30

    Tom: Meteostanici mám cca 2 roky a čidla mi ani jednou nevypadla. V soft WD je pro tuto stanici i zobrazování stavu batrií v jednotlivých čidlech, jakmile klesne hodnota pod 70%, tak baterie měním ( cca 1 za rok). Solární záření jsem si udělal z dalšího externího čidla a WD mi to přepočítává. Pokud by jsi měl zájem, pošlu ti fotky, jak jsem to udělal.
    [*]http://nemcicky.net
      Stanice OREGON WMR 928 NX

      Odpovědět

      Zpět na „Provoz elektronické meteostanice“