Umístění senzorů na střechu?

Otázky, odpovědi, návrhy a doporučení týkající se přístrojového vybavení meteostanic, jejich umístění a upgradů.

Moderátor: Moderátoři

filip
Příspěvky: 169
Registrován: 02 srp 2006, 17:01
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Velhartice, 612 m n m
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu - umístění senzorů na střechu?

Příspěvek od filip » 06 čer 2009, 14:03

kapr píše:zdravím, asi to sem nepatří, ale třeba někdo poradí..mám problém s načítáním dat u WS3650it+ (historie),týká se to toho, že nevím z jakého důvodu přestalo fungovat načítání historie do záložky "data" u heavy weather..naposledy se mi načetly data včera v 11 večer, kdy jsem zapl pc..ale ted s tím mám nějaký problém, PC už mě běží půl hodky a stále nic..že by to neukládalo nic?? jen dodám že komunikace funguje a aktuální hodnoty mě to v pc zobrazuje..tak nevím, nevíte někdo jak to oživit, aby to bylo efektivní? nebo co se děje..sem z toho jelen :? :lol: takže zkoušel sem ji nechat čtvrt hodky bez zdroje, ale do složky data se stále nic neukládá:(


Sem už nepatří mnoho příspěvků :-) tak proč to nenapíšeš do fóra k WS3600, kde se tohle řešilo už mnohokrát a je to známá a častá chyba softu jménem HW Pro 3600. Zkus můj HW_open viz příspěvek v tomle fóru z 02.06.2009 18:43 Janu Píchovi to pravděpodobně funguje (rozchodili jsme to, pak už se neozval), navíc je ve stanici chyba v ukládání srážek, což můj soft řeší koeficientem. WS3650 nemám, takže já něco naprogramuju, vy to otestujete :-) Další příspěvky už radši do fora k WS3600 nebo SZ.
Velhartice, 612 m n m, WS3600 na Linksys NSLU2 "nonstop", SW: upravený open3600, 1-wire čidla na solár, TPM, teploty půdy
Obrázek

milan
Příspěvky: 5
Registrován: 26 dub 2009, 15:00

Re: Prosím o radu - umístění senzorů na střechu?

Příspěvek od milan » 08 čer 2009, 16:48

Ahoj.Koupil jsem meteostanici WS3650 a potřeboval bych prodloužit kabel k anometru.Mám telefoní 20m kabel s příímíma konektorama .Všechno perfektně pasuje ,ale bohužel do stanice signál nejde.Můžete prosím někdo poradit.

Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu - umístění senzorů na střechu?

Příspěvek od Jan Pícha » 08 čer 2009, 21:41

Já mám klasické telefonní spojky za 15 Kč také u této stanice,už jsem to zkoušel rozjíždět přes 4 spojky asi na 60 metrů........bez problémů
Pěkný den z Teplicka :-)

milan
Příspěvky: 5
Registrován: 26 dub 2009, 15:00

Re: Prosím o radu - umístění senzorů na střechu?

Příspěvek od milan » 08 čer 2009, 21:58

Tak to je teda záhada :?:
Naposledy upravil(a) milan dne 09 čer 2009, 19:40, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu - umístění senzorů na střechu?

Příspěvek od Jan Pícha » 08 čer 2009, 22:08

Někde tady jsem se dočetl,že se musí přeházet kontakty ve spojce,já to dělat nemusel,funguje mi to i tak tak nevím no,třrba ten kejbl máte někde přerušený nebo tak....
Pěkný den z Teplicka :-)

Uživatelský avatar
kapr
Příspěvky: 1537
Registrován: 15 bře 2009, 12:09
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2+. Srážkoměr Stratus
Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj

Re: Prosím o radu - umístění senzorů na střechu?

Příspěvek od kapr » 09 čer 2009, 05:43

milan píše:Ahoj.Koupil jsem meteostanici WS3650 a potřeboval bych prodloužit kabel k anometru.Mám telefoní 20m kabel s příímíma konektorama .Všechno perfektně pasuje ,ale bohužel do stanice signál nejde.Můžete prosím někdo poradit.


mě to zase jeden jen s určitým typem baterií..koupil jsem nové duracell, pak tam hodil GP, a s něma to jde krásně..zajímavé, ale stejně přemýšlím nad sítovým zdrojem...ty baterky to docela prodraží:))) jinak já nějaké spojky neřeším, mám to nadvakrát napájené :lol:

Uživatelský avatar
storm_ice
Příspěvky: 3842
Registrován: 16 čer 2006, 21:09
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Teplice-Trnovany 227 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu - umístění senzorů na střechu?

Příspěvek od storm_ice » 10 čer 2009, 11:23

milan píše:Tak to je teda záhada :?:


jak bylo psáno, mně to nešlo mezi stanicí a čidlem, stačilo obrátit jednu koncovku na kabelu a už to jelo :wink:
Pěkný den z Teplic

milan
Příspěvky: 5
Registrován: 26 dub 2009, 15:00

Re: Prosím o radu - umístění senzorů na střechu?

Příspěvek od milan » 10 čer 2009, 21:44

Dík za rady.Zatím jsem dal stanici na jiné místo.
Nevíte Náhodou jestli tato stanice podporuje Weather display? Nějak se mi ho nepodařilo rozjet.

Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu - umístění senzorů na střechu?

Příspěvek od Jan Pícha » 11 čer 2009, 15:37

určitě jo,ale stím nastavením nemám zkušenosti,jsou i tací kteří na stanicích WS provozujou WD,tak snad poradí
Pěkný den z Teplicka :-)

Uživatelský avatar
Rosina
Příspěvky: 113
Registrován: 25 srp 2009, 11:14

Re: Umístění senzorů na střechu?

Příspěvek od Rosina » 11 led 2015, 14:39

Zdar. Chcem sa spýtať, čo si myslíte o upevnení anemometra kúsok od komína.
Klady:
-bol by vo výške 10 m podľa normy
-mal by som k nemu oveľa lepší prístup zo strešného okna
-na súčasnom upevnení (tyč) sa kýve a to ovplyvňuje merania
Otázky:
-bol by cca 1 m od komína a ešte aj trochu nižšie pod jeho vyústením - či by naň pôsobil niekoľko sto stupňový dym
-z akého materiálu to urobiť, aby to nebolo lákavé pre blesky
Pripájam náčrt (šrafované je alternatívne upevnenie)
Přílohy
Fotografia-0079 (2).jpg

Uživatelský avatar
Tomáš Prouza
AMS
Příspěvky: 2278
Registrován: 22 kvě 2005, 17:45
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Bydliště: Velké Svatoňovice, okr. Trutnov, 370 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Umístění senzorů na střechu?

Příspěvek od Tomáš Prouza » 12 led 2015, 22:22

No zvýšená teplota by plastu asi moc neprospívala. Jinak si především myslím, že by mělo vliv závětří samotného komína a ovlivňovalo by měření směru i rychlosti větru.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na WEBOVÉ IRC na kanál amsos - najdete mě pod jménem Verthandi

Uživatelský avatar
Rosina
Příspěvky: 113
Registrován: 25 srp 2009, 11:14

Re: Umístění senzorů na střechu?

Příspěvek od Rosina » 13 led 2015, 01:14

Tomáš Prouza píše:No zvýšená teplota by plastu asi moc neprospívala. Jinak si především myslím, že by mělo vliv závětří samotného komína a ovlivňovalo by měření směru i rychlosti větru.
Na internete som našiel veľa obrázkov umiestnenia priamo pri vyústení. Tam by to asi neprosprievalo plastu.
Ale toto by bolo od komína 1 m, čím by sa, podľa mňa, aj eliminovalo závetrie komína. Veď to závetrie by vznikalo len zo samotnej komínovej rúry a tá ma možno 15 cm. Konštrukcia komína (tehly) by nevadila.
Přílohy
Bez názvu.png

Uživatelský avatar
Fox
Příspěvky: 1
Registrován: 11 led 2019, 11:46
Meteostanice: Netatmo
Kontaktovat uživatele:

Re: Umístění senzorů na střechu?

Příspěvek od Fox » 11 led 2019, 13:12

Dobrý den, nechci kvůli svému dotazu zakládat nové téma, tak bych s dovolením bych oživil toto. Moje meteostanice sice v tuto chvíli není profi, ale každý nějak začal :) . Měl bych dotaz ohledně umístění venkovního čidla meteostanice. Vím, že by mělo být 1,5 až 2 metry, nad travnatým povrchem… Ale nikde jsem se nedočetl, jestli na slunci (samozřejmě pak tedy s radiačním štítem), nebo ve stínu. A jaká světová strana. Janě, že absolutní hodnota teploty úplně není zásadní (např. srovnání mezi roky), ale chci aby naměřené teploty byly alespoň trochu objektivní.
Bohužel dům do zahrady, kam bych chtěl umístit čidlo, mám situovaný že téměř celý den sem svítí slunce. Takže mi zřejmě nic jiného nezbyde než na čidlo, které bude v aktivním radiačním štítu, nechat svítit slunce.
Děkuji za Vaše odpovědi

Odpovědět

Zpět na „Meteostanice - hardware“