Heawy Weather - problémy

Otázky, doporučení a řešení problémů týkajících se programového vybavení meteostanic (software / firmware)

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od Jan Pícha » 10 úno 2009, 19:04

Jojo děkuji vám už to jede.
Docela mě zarazilo že se to resetuje tak dlouho (cca 10 minut) puvidně sem mysle že se ta stanice snad zasekla.
Pěkný den z Teplicka :-)

filip
Příspěvky: 169
Registrován: 02 srp 2006, 17:01
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Velhartice, 612 m n m
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od filip » 04 bře 2009, 01:42

filip píše: Kdysi jsem si napsal vlastní HW, který umí aktualizovat currdat.lst jednou za minutu a volitelně (1,5,10 15,20,30,60 ... 1440 minut) strkat data do souboru history.dat Jestli to najdu, tak to vyvěsím, neslibuju moc, ale psal jsem to hlavně kvůli zátěži procesoru. Originální HW 3600 stahuje data každé 4 s a procesor si moc neodpočne. U mého HW je zátěž na CPU 1x za minutu na pár sekund.
Tak jsem se konečně dostal k tomu, abych sepsal stručné readme a pověsil ten HW_Open na web. Takže, když by někdo náhodou měl zájem...
Velhartice, 612 m n m, WS3600 na Linksys NSLU2 "nonstop", SW: upravený open3600, 1-wire čidla na solár, TPM, teploty půdy
Obrázek

Uživatelský avatar
fractal
Příspěvky: 2399
Registrován: 05 led 2007, 09:33
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Bydliště: Podivín okr. Břeclav; 170 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od fractal » 04 bře 2009, 12:33

Díky moc, vyzkouším.

Uživatelský avatar
kapr
Příspěvky: 1726
Registrován: 15 bře 2009, 12:09
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2+. Srážkoměr Stratus
Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.

Re: Heawy Weather

Příspěvek od kapr » 18 bře 2009, 18:40

ahojte, na verzi HW pro WS 3650 to nevypadá co..s tímto mě štvou, asi se jim nechtělo výmyšlet nový program..ale ty srážky no kdo to má přepisovat pořád :twisted: já si to teda přepočítám vždycky radši do sešitu.. jinak stanice dobrá, ale ach ten srážkoměr zase... :D

Uživatelský avatar
kapr
Příspěvky: 1726
Registrován: 15 bře 2009, 12:09
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2+. Srážkoměr Stratus
Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.

Re: Heawy Weather

Příspěvek od kapr » 06 čer 2009, 20:12

fractal píše:Ahojte, já mám s HW taky menší problém. Stává se mi cca jednou za týden že se zasekne tvorba grafů i zápis dat do history.dat a rozjede se to až přesně po dnu a hodině. Př. 25. 1. v 1:00 se to zasekne a pokračuje to až po 26. 1. v 2:00. Dělá to tak cca po týdnu. Možná to souvisí s tím, že paměť má stanice (WS3650) na 1750 dat což vyjde s 5-ti minutovým intervalem asi na 6 dnů. Stanice je připojená k PC trvale a to jede taky pořád (má jen 30 W), HW jede stabilně a nepadá. Pokud někoho něco napadá, budu rád za radu ;-) Používám HW 3600.
zdravím, prosímtě a ono se ti to fakt zase začnou ty data samy od sebe nahrávat do history.dat jo?..myslím tu záložku DATA..já jsem si včera prodlužoval kablík okolo 19., takže mě to chvilku vypadlo, pak jsem nahodil všechna čidla..zase to načítalo, pak jsem program vypnul, přišel okolo 23. hodiny, data se přičetly..ale z té doby mám poslední záznam..at dělám co dělám (zkoušel sem stanici vypnout na čtvrt hodky, xkrát jsem přeinstalovával program..samozřejmě ted už v tom mám pěkný nepořádek) prostě sem v pasti :lol: ..myslíš že se to opravdu začne načítat? jen mám trošku starost abych měl napsané správné adresáře kam se to má ukládat, ale podle mě prostě stanice neodesílá historii do HW..už se mě to párkrát stalo, ale aby to nejelo celý den?? :roll: jaké ty s tím máš zkušenosti? popř rady...určitě si zkušenější, takže něco uvítám..

Uživatelský avatar
kapr
Příspěvky: 1726
Registrován: 15 bře 2009, 12:09
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2+. Srážkoměr Stratus
Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.

Re: Heawy Weather

Příspěvek od kapr » 07 čer 2009, 16:07

takže rozchozeno:))..ale rozhodně by se autoři měli nad tímto softem, který dodávají k WS 3650it zamyslet...mám pocit, že si s ním stanice moc nerozumí...

lampet
Příspěvky: 18
Registrován: 05 úno 2009, 14:19

Re: Heawy Weather

Příspěvek od lampet » 31 říj 2009, 20:43

Zdravím všechny : mám taky stanici WS a to konkrétně 2307 a zajímalo by mě jestli se nedá nějak navýšit paměť epromky jelikož 200 záznamů je dost málo . Na novějších stanicích je to ohodně lepší např. 1750 dat u WS3650 je dostačující oproti tomu co mám . Na novou stanici zatím nemám snad časem něco našetřím nebude to ale hned , tak zatím poraďte dá se to nějak vyřešit ? Díky za rady .

lampet
Příspěvky: 18
Registrován: 05 úno 2009, 14:19

Re: Heawy Weather

Příspěvek od lampet » 08 úno 2010, 17:51

Zdravím chtěl bych poradit proč nejde přes HWP odeslat přes ftp na web data když mám nainstalovaný windows 7 ? i když zapnu v nastavení kompaktibilitu programu na XP tak to furt nejde. Má někdo nějaký nápad radu jak to vyřešit Díky

Petr Malina
Příspěvky: 248
Registrován: 26 čer 2006, 19:18
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Bydliště: Košíky, okr. Uh. Hradiště , 286,7m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od Petr Malina » 10 úno 2010, 20:23

Ahoj mám taky HWP a taky jsem se setkal s problémem při odesílání dat na web ve windows 7 . Zkoušel jsem skoro vše co mě napadlo a co jsem se od kamarádů dozvěděl ale furt nic nepomáhá. Při prozkoumání a možnosti vyřešení problému to napíše, že je problém s kompaktibilitou tohoto programu. Zkoušel jsem i vypnout firewal různé jiné programy ale nic nepomohlo. Pokud bych chtěl odesílat na web data ve windows 7 tak asi bych zprovoznil odesílání v programu WD který by tenhle OS měl podporovat. Zatím ale jedu na XPčkách. Pokud se ti to podaří nějak rozjed nebo bude mět někdo nějaký nápad tak ať ho sem hodí. Mějte se všichni OK čau Petr stanice Košíky
Aktuální data http://www.pocasi-kosiky.cz/aktualni-pocasi/ - jen při zapnutém PC
Webkamera aktuální snímek http://www.pocasi-kosiky.cz/webkamera/ - jen při zapnutém PC

Uživatelský avatar
kapr
Příspěvky: 1726
Registrován: 15 bře 2009, 12:09
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2+. Srážkoměr Stratus
Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.

Re: Heawy Weather - problémy

Příspěvek od kapr » 16 dub 2011, 19:12

zdravím, chtěl bych se dotázat jestli se vám někomu nestalo co mě...dnes ráno jsem otevřel program HW, data se načetla za celou noc v pohodě tak jak mají, po té v cca 6:15 jsem pc vypnul, a zapnul i s HW před 1 hodinou odpoledne. A ted k datům, jak se načetla...poslední načtená data před výpadkem se uložila pro čas 6:40. Po té až do 13:00 nic, prázdno, něco jako při přechodu na LČ, kde chybí třeba hodina dat, jenže tady mě chybělo přes 5 hodin dat po 10 minutách, od 13:00 včetně už se vše načítalo jak mělo i při dalším vypnutí a opětovném načtení HW..uvidím, ale tohle se mi stalo prvně..máte někdo podobné zkušenosti? mrzí mě to, ovlivnuje to grafy :(

Uživatelský avatar
Tomáš Prouza
AMS
Příspěvky: 2284
Registrován: 22 kvě 2005, 17:45
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Bydliště: Velké Svatoňovice, okr. Trutnov, 370 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather - problémy

Příspěvek od Tomáš Prouza » 16 dub 2011, 21:48

No WD mě tohle občas dělalo taky, zrovna včera mě odmítlo stáhnout celý noční blok dat (a souviselo to buď s probíhajícím updatem Win 7 nebo tím, že jsem vypnul PC přesně v 0:00 a byl pak problém s navázáním dat). Nevím jak HW, ale WD má funkci manuálního stažení dat, kde se zadá datum a čas odky je to má vytáhnout a pak lze ten to problém napravit.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na WEBOVÉ IRC na kanál amsos - najdete mě pod jménem Verthandi

storm_ice
Příspěvky: 4013
Registrován: 16 čer 2006, 21:09
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Teplice-Trnovany 227 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather - problémy

Příspěvek od storm_ice » 23 dub 2011, 14:26

kapr : mně se to stalo kdysi, to jsem měl stanici pár týdnů, pak už naštěstí ne, ale jak psal Tomáš, mám pocit, že pokud se HW zavírá při načítáná dat, tak to pak někdy hodí chybu. Obzvlášť srážky, kdy to načte nesmysl a pokud si toho člověk nevšimne, tak má pak co přepisovat :evil:
Pěkný den z Teplic

Uživatelský avatar
kapr
Příspěvky: 1726
Registrován: 15 bře 2009, 12:09
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2+. Srážkoměr Stratus
Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.

Re: Heawy Weather - problémy

Příspěvek od kapr » 14 led 2013, 11:48

Netýká se to sice jenom HW, ale pokud do PC připojím RS 232 přes USB převodník, tak v nastavení HW, kde jsou jednotlivé porty COM nastavím port USB? Nebo jak je to, bude to komunikovat přes ten převodník? Díky, snad se dala otázka pochopit :lol:

Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather - problémy

Příspěvek od Jan Pícha » 16 led 2013, 16:59

Někde jsem četl že přes převodník USB-RS232 se nenačítaj data z paměti ale zobrazuje to pouze aktuální údaje.V nových PC už bohužel COM port není takže pro správný chod meteostanice je třeba do PC na PCI slot nainstalovat COM port tj. třeba toto http://www.compos.cz/digitus-adapter-pc ... 72873.html
Pokud je k dispozici notebook a má v sobě slot PCMCIA je pak východisko toto http://www.nstore.cz/index.php?route=pr ... t_id=71331 Nicméně v současné notebooky a ultrabooky nejsou osazeny ani PCMCIA slotem takže pak už jiné východisko podle mě není.
Závěr je, že přes převodník RS232 - USB komunikace mezi stanicí WS36xx a PC nepracuje správně.
Pěkný den z Teplicka :-)

Uživatelský avatar
fractal
Příspěvky: 2399
Registrován: 05 led 2007, 09:33
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Bydliště: Podivín okr. Břeclav; 170 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather - problémy

Příspěvek od fractal » 22 led 2013, 20:50

Souhlas, PC četl jen aktuální data a ne historii. V nastavení se musí nastavit COM port, který se v HW počítače objeví po nainstalování USB převodníku.
Aktuální snímek z webkamery zde. Aktuální meteo data zde.

Odpovědět

Zpět na „Meteostanice - software“