Heawy Weather - problémy

Otázky, doporučení a řešení problémů týkajících se programového vybavení meteostanic (software / firmware)

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od Jan Pícha » 01 úno 2009, 13:35

Mě to pro změnu načetlo dvakrát srážky něco přes 2000 mm,ale od té doby zatím nic,jinak v návodu na stanici 3650 je napsáno že program se jmenuje HW pro 3650 a na CD byl program HW pro 3600 na netu jsem hledal na 3650 ale i na stránkách lacrosse byl ke stažení pouze soft na 3600 :(
Pěkný den z Teplicka :-)

Uživatelský avatar
fractal
Příspěvky: 2399
Registrován: 05 led 2007, 09:33
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Bydliště: Podivín okr. Břeclav; 170 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od fractal » 02 úno 2009, 17:56

Jan Pícha píše:Mě to pro změnu načetlo dvakrát srážky něco přes 2000 mm,ale od té doby zatím nic,jinak v návodu na stanici 3650 je napsáno že program se jmenuje HW pro 3650 a na CD byl program HW pro 3600 na netu jsem hledal na 3650 ale i na stránkách lacrosse byl ke stažení pouze soft na 3600 :(
Tak, soft je opravdu HW 3600, to mě taky trochu naštvalo. Holt se jim asi nechtělo platit za další vývoj. Jinak srážky tam taky haprují ale jen v HW, na stanici a na baneru se to nikdy nijak neprojevilo.

storm_ice
Příspěvky: 4016
Registrován: 16 čer 2006, 21:09
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Teplice-Trnovany 227 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od storm_ice » 03 úno 2009, 14:41

fractal píše:
Jan Pícha píše:Mě to pro změnu načetlo dvakrát srážky něco přes 2000 mm,ale od té doby zatím nic,jinak v návodu na stanici 3650 je napsáno že program se jmenuje HW pro 3650 a na CD byl program HW pro 3600 na netu jsem hledal na 3650 ale i na stránkách lacrosse byl ke stažení pouze soft na 3600 :(
Tak, soft je opravdu HW 3600, to mě taky trochu naštvalo. Holt se jim asi nechtělo platit za další vývoj. Jinak srážky tam taky haprují ale jen v HW, na stanici a na baneru se to nikdy nijak neprojevilo.
heh no já hledal taky ... ještě jsem si řikal, že jsem se na novej soft ptal a bylo mi řečeno, že bude stejný jak na WS3600, takže žádná jiná verze neni :roll:
Pěkný den z Teplic

Uživatelský avatar
dobrmanek
AMS
Příspěvky: 1469
Registrován: 30 lis 2006, 21:57
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Bydliště: Větřkovice 380 m.n.m - 550 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od dobrmanek » 03 úno 2009, 20:32

Což takhle zkusit tenhle soft :
http://www.ambientweather.com/virtualstation.html
seriové číslo: a6140-722sk-5993qqd-h1b4c4631855728 :twisted:

Podpopuruje všechny níže uvedené stanice. Jestli s tím má někdo zkušenosti, mohl by poradit. Už jsem si to nainstaloval a tento program vypadá velmi zajímavě.

# All Davis Weather Stations, including the Vantage Pro, Vantage Pro Plus, Vantage Pro2, Vantage Pro2 Plus, Wizard III, Monitor II, and Perception
# All Oregon Scientific Weather Stations, including the RMS300A, RMS600A, WMR100A, WMR100NA, WMR100N, WMR200, WMR-918, WMR-928N, WMR-968 and WM-918
# La Crosse Technology WS-2300, WS-2305, WS-2308, WS-2310, WS-2315, WS-2317, WS-3600, and WS-3610 (all stations that run Heavy Weather).
# Some Radio Shack Weather Stations, including the WX-200 and Accuweather Wireless Station 63-1016
# Huger WM-918 (same as the Oregon Scientific WM-918)
# Rainwise MKIII, WT-2000 and MH-1 Hazmat
# WeatherHawk Weather Stations
# Peet Bros Weather Stations
# Kestrel 4000
# Texas Weather Instruments Stations
# Columbia Weather Systems Weather Stations
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice

suchysvatonovice
Příspěvky: 80
Registrován: 22 led 2009, 11:58
Bydliště: Malé Svatoňovice 20 430 m.n.m

Re: Heawy Weather

Příspěvek od suchysvatonovice » 04 úno 2009, 10:56

Tak jsem vykoumal co za myšinu mi HW nebo stanice dělá.Když je komp vypnutý a data se ukládají jen do stanice tak se to najednou tváří,že se objevila data z několika předchozích dnů ukládaná po 1 hodině a 1 minutě,ale zjistil jsem,že se ukládají správná data jen se špatným datem a časem.Takže pomocí .dat editoru od filipa v Open Office upravím datum a čas na správné hodnoty a je to.Jen by mne zajímalo jestli hrabe softu nebo stanici.

Uživatelský avatar
fractal
Příspěvky: 2399
Registrován: 05 led 2007, 09:33
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Bydliště: Podivín okr. Břeclav; 170 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od fractal » 04 úno 2009, 18:53

dobrmanek píše:Což takhle zkusit tenhle soft :
http://www.ambientweather.com/virtualstation.html
Děkuji za tip, zkusím, uvidím, poreferuji.

suchysvatonovice
Příspěvky: 80
Registrován: 22 led 2009, 11:58
Bydliště: Malé Svatoňovice 20 430 m.n.m

Re: Heawy Weather

Příspěvek od suchysvatonovice » 04 úno 2009, 22:18

Virtual Station mám nainstalovaný,nějak extrémně mne neoslovil a navíc musí mít při běhu spuštěný HW.

filip
Příspěvky: 169
Registrován: 02 srp 2006, 17:01
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Velhartice, 612 m n m
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od filip » 04 úno 2009, 22:37

suchysvatonovice píše:Virtual Station mám nainstalovaný,nějak extrémně mne neoslovil a navíc musí mít při běhu spuštěný HW.
Kdysi jsem si napsal vlastní HW, který umí aktualizovat currdat.lst jednou za minutu a volitelně (1,5,10 15,20,30,60 ... 1440 minut) strkat data do souboru history.dat Jestli to najdu, tak to vyvěsím, neslibuju moc, ale psal jsem to hlavně kvůli zátěži procesoru. Originální HW 3600 stahuje data každé 4 s a procesor si moc neodpočne. U mého HW je zátěž na CPU 1x za minutu na pár sekund.
Velhartice, 612 m n m, WS3600 na Linksys NSLU2 "nonstop", SW: upravený open3600, 1-wire čidla na solár, TPM, teploty půdy
Obrázek

Uživatelský avatar
fractal
Příspěvky: 2399
Registrován: 05 led 2007, 09:33
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Bydliště: Podivín okr. Břeclav; 170 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od fractal » 05 úno 2009, 09:38

filip píše:
suchysvatonovice píše:Virtual Station mám nainstalovaný,nějak extrémně mne neoslovil a navíc musí mít při běhu spuštěný HW.
Kdysi jsem si napsal vlastní HW, který umí aktualizovat currdat.lst jednou za minutu a volitelně (1,5,10 15,20,30,60 ... 1440 minut) strkat data do souboru history.dat Jestli to najdu, tak to vyvěsím, neslibuju moc, ale psal jsem to hlavně kvůli zátěži procesoru. Originální HW 3600 stahuje data každé 4 s a procesor si moc neodpočne. U mého HW je zátěž na CPU 1x za minutu na pár sekund.
Jé to by bylo skvělé, já mám od Vás HW publisher a jsem nadmíru spokojen, což jsem vyjádřil i finanční odměnou ;-). Já si Virtual Station ninstaloval včera a zatím si nemůžu stěžovat. Určitě nabízí lepší možnosti než původní HW. Zatím jsem si s tím hrál jen asi hodinu a jelikož můj meteo PC je kvůli spotřebě dost pomalý, moc jsem toho nestihl. Takže to pořeším asi až o víkendu. Nicméně na první dojem se mi líbí moc, doufám, jen že umožní zobrazování víc hodnot, než je na default obrazovce a bude umět uploadovat uživatelsky definované grafy na web.

Trošku mě ale štvalo to, že po přepnutí z anglické na standardní jednotky, zůstalo v grafech původní rozmezí, tedy např. pro teplotu 0 - 100, tak jsem to musel vše předělávat ale bylo to celkem příjemné hraní (jo a taky přesnost na 2 desetinné místa byla dost na nic). Co ukazoval špatně byly denní srážky, místo 4 mm včera to ukazovalo sumu od začátku roku ale možná to bylo tím prvním spuštění, uvidíme co dneska. Napíšu ještě případně víc o víkendu.

Uživatelský avatar
fractal
Příspěvky: 2399
Registrován: 05 led 2007, 09:33
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Bydliště: Podivín okr. Břeclav; 170 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od fractal » 09 úno 2009, 14:57

Tak jsem si z VWS celkem pohrál a vytvořil jsem něco takovéhoto (níže na stránce). Ještě tomu musím upravit popisky, přidám rámečky ke grafům a tak ale rámcově se mi to dost líbí a konečně mám na webu plnohodnotné grafy :D .

Tom
Příspěvky: 2040
Registrován: 20 led 2008, 18:26
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Bydliště: Holasice okres Brno-venkov 196 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od Tom » 09 úno 2009, 16:45

Pěkný :D

Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od Jan Pícha » 10 úno 2009, 08:52

Zdravim udělal jsem restart stanice a od tý doby to v softu v uložených datech háže nesmyslný srážky přes 2000 mm,nevíte někdo co stím?
Pěkný den z Teplicka :-)

suchysvatonovice
Příspěvky: 80
Registrován: 22 led 2009, 11:58
Bydliště: Malé Svatoňovice 20 430 m.n.m

Re: Heawy Weather

Příspěvek od suchysvatonovice » 10 úno 2009, 09:11

Mám WS 2350 a mám stejný problém,na který také zatím nemám řešení.

storm_ice
Příspěvky: 4016
Registrován: 16 čer 2006, 21:09
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Teplice-Trnovany 227 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od storm_ice » 10 úno 2009, 12:43

restartovat já ještě odpojil stanici ze sítě + vyndal bateky - nechat raději tak 10-15 min pak to zkusit znovu rozjet :wink:
Pěkný den z Teplic

Tomáš Psika
Příspěvky: 54
Registrován: 04 srp 2008, 14:55
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od Tomáš Psika » 10 úno 2009, 18:32

Já mám WS 3600. Většinou postačí odpojit od napájení a po pár vteřinách bez šťávy opět zapojit. Pokud to nepomůže, doporučuji totální reset do továrního nastavení. To mi pomohlo vždy.

Odpovědět

Zpět na „Meteostanice - software“