PC - Wetterstation X WXR LM (Te 923; Mebus)

Otázky, doporučení a řešení problémů týkajících se programového vybavení meteostanic (software / firmware)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Jean
Příspěvky: 4
Registrován: 07 dub 2008, 20:46

PC - Wetterstation X WXR LM (Te 923; Mebus)

Příspěvek od Jean » 17 dub 2008, 10:56

Ahoj všichni, mám problém s přenosem dat ohledně tlaku do programu PC-wetterstation. Všechny ostatní údje jsou v pořádku, jen tlak je zobrazován stále v hodnotě 1100 hPa. Když zkusím změnit rozsah senzoru, maximální zobrazovaná hodnota se vrátí zpět na 1100 hPa. nadmořská výška je nastavena na 335 m.n.m. (v záložce "stanoviště"). Na stanici mám také 335 m.n.m. Když ale kouknu do "nastavení", tak tam je zbrazena výška 10x vyšší (3350 m.n.m.). Tento údaj oravím na správných 335 m.n.m., ale na stanici je pak jen 35 m.n.m. po všech těhle operacích se ale graf tlaku stejně nezmění, ukazuje stále 1100 hPa. V záložce "stanoviště" je v nastavení trvale zvolena podmínka "pri teplotne kompenzované korekci 1100 hPa". Domnívám se, že zde je problém, jen to nedokáži nijak odkliknout / změnit. poradíte mi někdo? Přitom údaje do Weather capture 1.4. se nahrávají správně, tím vylučuji chybu stanice. A dále, když data stahuji, vidím hodnoty vyšší, než 1100 hPa.

Díky, Petr

storm_ice
Příspěvky: 4013
Registrován: 16 čer 2006, 21:09
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Teplice-Trnovany 227 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: PC-wetterstation X WXR LM (Te 923; Mebus)

Příspěvek od storm_ice » 17 dub 2008, 12:09

hmm mě tam zlobí tlak taky, ale spíš hodnota najednou povyskočí třeba o 2 hPa, když je předtím stejná, byť se na stanici tlak mění. Tak až bude více času tak se chci na to také podívat
Pěkný den z Teplic

Jean
Příspěvky: 4
Registrován: 07 dub 2008, 20:46

Re: PC-wetterstation X WXR LM (Te 923; Mebus)

Příspěvek od Jean » 17 dub 2008, 13:00

storm_ice píše:hmm mě tam zlobí tlak taky, ale spíš hodnota najednou povyskočí třeba o 2 hPa, když je předtím stejná, byť se na stanici tlak mění. Tak až bude více času tak se chci na to také podívat
Mohl bych se Ti v příštím týdnu ozvat? Že bychom prošli nastavaní... někde tam mám jistě jednoduchou chybu... Díky, Petr

storm_ice
Příspěvky: 4013
Registrován: 16 čer 2006, 21:09
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Teplice-Trnovany 227 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: PC-wetterstation X WXR LM (Te 923; Mebus)

Příspěvek od storm_ice » 18 dub 2008, 10:30

jj to by asi problém nebyl jde o to jak dlouho budu mít na to nervy když to nepujde :lol: :lol: :lol:
Pěkný den z Teplic

Jean
Příspěvky: 4
Registrován: 07 dub 2008, 20:46

Re: PC-wetterstation X WXR LM (Te 923; Mebus)

Příspěvek od Jean » 18 dub 2008, 20:37

Tak už to mám vyřešeno. Chybně nastavená výška ve stanici. Poctivě jsem naťukal 335 m a ono to znamená 3350 m.n.m. Propojení s PC wetterstation pak ukazovalo nesmysly a neumělo to zobrazit tlak. V nastavení programu jsem zadal nadmořskou výšku a po dalším načtení dat vše ukazuje jak má.

P.

LukeH
Příspěvky: 29
Registrován: 15 úno 2009, 13:46
Bydliště: Brno - Štýřice, 233 m n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: PC-wetterstation X WXR LM (Te 923; Mebus)

Příspěvek od LukeH » 15 úno 2009, 14:52

Nazdárek,
potřeboval bych poradit. Nainstaloval sem tento program a vyčetl jednou úspěšně data ze stanice WXR815LM (WXRLM2) a poté již se mi data nevyčetli. Normálně se to ke stanici připojí a napíše že je připojen. Když dám v programu "read out data" tak se zobrazí tabulka s výpisem a nenabíhají tam žádný datový bloky. Přitom když připojím stanici k programu WeatherCapture tak to ze stanice data vyčte.
Již sem zkusil asi všechno co mě napadlo: reset stanice, přeinstalování programu i s kompletním smazáním dat (naštěstí jenom za dva dny) a nic nepomohlo.
Tak pokud někoho něco napadne tak budu jenom rád.

Vyřešeno, stačilo jenom udělat zepár věcí:
opět reset stanice s kompletním vymazáním paměti a ztrátou dalšího dne měření :-(
přeinstalování pc-watterstation (nebylo by potřeba ale chtěl sem aby bylo odstraněno všechno co sem tam měl)
!!!!nepouštět ke stanici originální Weather Capture!!!!!! (asi problém s javou)

no a už se mě to konečně podařilo rozchodit
a ještě malej poznatek, již od prvního spojení s Weather Capture sem najednou koukal že napršelo 1013mm srážek i když byla stanice v provozu minutu a navíc to bylo v době před smazáním paměti :-)
opravdu super program od výrobce, už nikdy ho nepoužiju
Naposledy upravil(a) LukeH dne 16 úno 2009, 22:34, celkem upraveno 1 x.
WXR 815 kontinuální měření od 16.2.09 každých 10 minut

Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: PC-wetterstation X WXR LM (Te 923; Mebus)

Příspěvek od Jan Pícha » 15 úno 2009, 21:12

LukeH píše:Nazdárek,
potřeboval bych poradit. Nainstaloval sem tento program a vyčetl jednou úspěšně data ze stanice WXR815LM (WXRLM2) a poté již se mi data nevyčetli. Normálně se to ke stanici připojí a napíše že je připojen. Když dám v programu "read out data" tak se zobrazí tabulka s výpisem a nenabíhají tam žádný datový bloky. Přitom když připojím stanici k programu WeatherCapture tak to ze stanice data vyčte.
Již sem zkusil asi všechno co mě napadlo: reset stanice, přeinstalování programu i s kompletním smazáním dat (naštěstí jenom za dva dny) a nic nepomohlo.
Tak pokud někoho něco napadne tak budu jenom rád.
Domnívám se,že za nto může free verze programu,ale nevím to jistě,uživatelů tohoto programu je tu dost,tak snad poraděj :)
Pěkný den z Teplicka :-)

LukeH
Příspěvky: 29
Registrován: 15 úno 2009, 13:46
Bydliště: Brno - Štýřice, 233 m n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: PC-wetterstation X WXR LM (Te 923; Mebus)

Příspěvek od LukeH » 21 úno 2009, 12:31

Tak mám další problém. Když sem si dneska pustil watterstation a chtěl stáhnout data, tak mě to načítalo v pohodě, ale pak to neukázalo data od čt 21hod až do pa 20hod. Tak to by mě zajímalo čím to. Jestli je to ale tím že nemám placenou verzi a v placené se todle nestává tak si ju valím hnedka koupit. No a ještě m+ napadá že by to mohlo bejt tím, že mám MAC OSX a Window mám přes virtuální PC, ale to by mě zase nenačítalo nic. Takže pokud máte někdo nějakej nápad tak sem s ním.
Úplně všechno vyřešeno po koupi programu.
WXR 815 kontinuální měření od 16.2.09 každých 10 minut

jezeveeec
Příspěvky: 14
Registrován: 15 bře 2009, 03:18

Re: PC-wetterstation X WXR LM (Te 923; Mebus)

Příspěvek od jezeveeec » 18 bře 2009, 11:14

Zdravím, mám plnou verzi, vše týdny fungovalo. Při zapnutí si to data vždy pěkně načetlo a zaznamenalo do jednotlivých grafů...Z ničehonic přestalo načítaní dat-při vyčítání chybí v kolonkách datum a čas. Ani nefunguje zaznamenávání vyčítání. Při kliknutí na meteostanice- stav bezdrátového rozhraní: všechna čidla ukazují aktuální stav správně. Všechny hodnoty např. nadm. výška, šířka, čas atd jsou také správně. Propojení s usb kabelem je v pořádku. Paměť je plná do 45 procent a i kdyby ne data se přepisují. Nechci radu, že to mám restartovat a vymazat paměť-toto zabere a bude vše korektně fungovat. Souhlasím, ale to je až poslední řešení. Spíše mi to připadá na nějaký detail, čili to chce profesionální radu. Dík za ni...

jezeveeec
Příspěvky: 14
Registrován: 15 bře 2009, 03:18

Re: PC-wetterstation X WXR LM (Te 923; Mebus)

Příspěvek od jezeveeec » 19 bře 2009, 21:06

Ještě jeden zvláštnost k předchozímu příspěvku: Meteostanice-nastavení-console: normálně jsou tam tlačítka nastavit. Když to přestane vyčítat data, tak tato tlačítka tam prostě nejsou. Nechápu. Vrátí se a pochopitelně vše funguje po totálním výmazu stanice.

Uživatelský avatar
meteostrankykojetice
Příspěvky: 111
Registrován: 26 led 2008, 18:57
Bydliště: Kojetice
Kontaktovat uživatele:

Re: PC-wetterstation X WXR LM (Te 923; Mebus)

Příspěvek od meteostrankykojetice » 01 črc 2009, 08:33

Ahoj,
mám v plánu udělat srážkoměr s měnším rozlišením u WXR LM . Teď mám rozlišení dle softu 0,687 mm na jedno překlopení. Chci koupit velký trychtýř a dle něj udělat co nejměnší rozlišení. Neví někdo, kde se v pc wetterstation nastaví hodnota pro jedno překlopení? mám tím namysli, když mi naprší 0,1 mm do nového velkého trychtýře, tak se překlopí člunek, a načte mi to 0,687 mm , ale já potřebuju aby to do softu načetlo 0,1 mm. :( díky za odpovědi
Martin Štěpka - http://www.meteostrankykojetice.wbs.cz - denně aktualizováno (Místní počasí - data z elektronické stanice - tabulky, grafy, upload 1X denně,, Webkamera online)

Tom
Příspěvky: 2040
Registrován: 20 led 2008, 18:26
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Bydliště: Holasice okres Brno-venkov 196 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: PC-wetterstation X WXR LM (Te 923; Mebus)

Příspěvek od Tom » 02 črc 2009, 07:54

Nahoře v liště je kolonka metostanice když na ni klikneš jsou tam podkolonky a v ní kalibrovat déšť když na to klikneš otevře se ti okénko je tam kalibrační faktor srážkoměru je to nastaveno na 1.00 to je rozlišení co odesílá stanice takže tam si to pak dokalibruj podle tvého rozlišení...

Odpovědět

Zpět na „Meteostanice - software“