PC Wetterstation

Otázky, doporučení a řešení problémů týkajících se programového vybavení meteostanic (software / firmware)

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

PC Wetterstation

Příspěvek od Jan Pícha » 20 led 2008, 19:47

Ahoj,chtěl bych se zeptat,jestli by mi nikdo dokázal podrobně popsat koupi programu PC Wetterstation.Dík za odpověď - i
Pěkný den z Teplicka :-)

Uživatelský avatar
meteostrankykojetice
Příspěvky: 111
Registrován: 26 led 2008, 18:57
Bydliště: Kojetice
Kontaktovat uživatele:

Re: PC Wetterstation

Příspěvek od meteostrankykojetice » 12 bře 2008, 20:40

prosím o radu, jak z pc wetterstation ( programu) nastavím zasílání dat na vlastní web, ( abych měl na webu celou stránku dat ze stanice) jako např. zde : http://www.pocasizbysov.er.cz/
díky,
Martin Štěpka - http://www.meteostrankykojetice.wbs.cz - denně aktualizováno (Místní počasí - data z elektronické stanice - tabulky, grafy, upload 1X denně,, Webkamera online)

Uživatelský avatar
meteostrankykojetice
Příspěvky: 111
Registrován: 26 led 2008, 18:57
Bydliště: Kojetice
Kontaktovat uživatele:

Re: PC Wetterstation

Příspěvek od meteostrankykojetice » 18 bře 2008, 18:43

ahoj , prosím o radu, mám doma program Pc-wetterstation a stanici WXR. doslechl jsem se , že stanice neumí vymazat zaznamenaná data a když je paměť stanice plná, přestane načítat další, věřím tomu, neboť když nastavím interval zázamu 5 minut, vydrží stanice ukládat tak 15 hodin možná trochu víc, pak se další data v ní neuloží. (musí se vymazat paměť, resetovat a znovu nastavit) Prosím o radu ty, kteří se stímto problémem setkali, jaký ám nastavit zaznamenávací interval ( stanice není připojena stále k počítači ). co je nejvýhodnější, chci aby stanice měřila co nejmenší úseky a abyh nemusel resetovat. dík,
Martin Štěpka - http://www.meteostrankykojetice.wbs.cz - denně aktualizováno (Místní počasí - data z elektronické stanice - tabulky, grafy, upload 1X denně,, Webkamera online)

Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: PC Wetterstation

Příspěvek od Jan Pícha » 18 bře 2008, 21:20

Podle mě když se stanici naplní paměť,tak začne přepisovat data novými.
Pěkný den z Teplicka :-)

Uživatelský avatar
Roman -dovozce
Příspěvky: 233
Registrován: 31 kvě 2006, 20:28
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: PC Wetterstation

Příspěvek od Roman -dovozce » 19 bře 2008, 07:17

Ano, pokud je paměť plná, pak nová data přepisují ta nejstarší. Ještě jsem to ověřoval včera u výrobce.

Uživatelský avatar
ivosum
Příspěvky: 231
Registrován: 06 led 2007, 21:34
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Bydliště: Volary, 760 m n. m., nejvyšší bod okresu 1378 metrů n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: PC Wetterstation

Příspěvek od ivosum » 16 črc 2008, 10:08

Měl bych dotaz na PC wetterstation. Lze odesílat data na server ikdyž nemám plnou verzi, ale jen tu zdarma? Mě se to stále nedaří, zprorvoznit. Ví někdo jaký je rozdíl ve funkcích plné a free verze?
Já jen, abych zbytečně nad tím netrávil čas a ono to stejně nešlo.... :(
Existuje český návod na PC wetterstation?

Tom
Příspěvky: 2040
Registrován: 20 led 2008, 18:26
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Bydliště: Holasice okres Brno-venkov 196 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: PC Wetterstation

Příspěvek od Tom » 16 črc 2008, 16:35

Free verze je k ničemu na odesílání dat.Záznam dat probíhá max. tak hodinu pak se zaznamenávání přeruší .K odesílání dat je potřeba plná verze koupil jsem ji přes net v Německu dělalo to okolo 30 EUR tenkrát to bylo v přepočtu 900 kč(myslím 700kč program do 200kč bankovní poplatky).jo a program Pc-wetterstation samotný neodesílá data na web je potřeba přes FTP já mám Site publisher to stálo myslím 500kč ,takže nic levného to není.Teď nevím jestli u free verze jde nastavit čeština ale myslím,že ano.Pokud je to v němčině tak pod datei vlevo nahoře po rozkliknutí je 2 od spodu spreche wahlen a tam po otevření je seznam jazyků včetně češtiny.

Uživatelský avatar
ivosum
Příspěvky: 231
Registrován: 06 led 2007, 21:34
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Bydliště: Volary, 760 m n. m., nejvyšší bod okresu 1378 metrů n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: PC Wetterstation

Příspěvek od ivosum » 18 črc 2008, 12:49

Češtinu mám nastavenou, bez ní by to nešlo snad ani nastavit. Zjistil jsem, že ve free verzi, když nastavím určité data na ukládání, tak po vypnutí a opětovném zapnutí programu se vše snuluje... :-( No asi zůstanu u svých programů, které používám nyní.

Tom
Příspěvky: 2040
Registrován: 20 led 2008, 18:26
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Bydliště: Holasice okres Brno-venkov 196 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: PC Wetterstation

Příspěvek od Tom » 18 črc 2008, 12:56

Tak to jsem ve free verzi nezkoušel jestli data byla vynulovaná.Ale jak říkám pořízení tohoto programu se všemi poplatky je zhruba stejné jako weather display -bohužel se nedá koupit u nás.Program je přehledný a jednoduchý jsem s ním spokojený.Chtěl jsem Weather display,ale ten je v anglině a hodně složitý na nastavení tak jsem se rozhod pro tento. :D

LukeH
Příspěvky: 29
Registrován: 15 úno 2009, 13:46
Bydliště: Brno - Štýřice, 233 m n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: PC Wetterstation

Příspěvek od LukeH » 07 říj 2009, 15:29

Nazdárek,
potřeboval bych dostat z tohoto softu aktuální data v TXT souboru v určitém pořadí.
|Datum(DD.MM.YY)|Cas(HH_MM)|Teplota|Vlhkost|Tlak|rychlost vetru|smer vetru|srazky za 1hodinu|
Zatím se mi povedlo dostat jen aktuální teplotu a čas.
A nebo druhá možnost jestli někdo z Vás posílá data na e-Počasí.
Koukl bych se na forum na stránkách autora ale na němčinu nefunguju :-(
WXR 815 kontinuální měření od 16.2.09 každých 10 minut

LukeH
Příspěvky: 29
Registrován: 15 úno 2009, 13:46
Bydliště: Brno - Štýřice, 233 m n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: PC Wetterstation

Příspěvek od LukeH » 28 říj 2009, 18:33

Nazdárek,
mám teďka v plánu udělat rozšíření mojí meteostanice o "Solar radioation sensor" z produkce Hobby board, akorát sem nikde nenarazil na nějakou zmínku o tom že již toto někdo provozuje. Výrobce odkazuje na Weather display a o watterstion nic nepíše. Našel sem sice v nastavení programu, že se dají dodat ještě další senzory než má stanice akorát se musí nějak doladit a netušim jak aby to měřilo dobře.
Tak by mě zajímal názor někoho jinýho jestli má cenu to vůbec kupovat abych byl schopnej to rozchodit.
WXR 815 kontinuální měření od 16.2.09 každých 10 minut

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: PC Wetterstation

Příspěvek od jirkapocatky » 28 říj 2009, 22:58

Jestli máš na mysli využití dalšího teplotního čidla jako solárního čidla v uzavřené baňce pak tuto možnost už v praxi využívá například Michal Hycl z Němčiček.Pravdou je že má WD,tam už je s touhle možností počítáno.Myslím že i s tím čidlem z Hobby Board.Jak je to se spoluprácí PC Weterstation nevím ,ale je tu dost takových kdo jej používaj.
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

filip
Příspěvky: 169
Registrován: 02 srp 2006, 17:01
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Velhartice, 612 m n m
Kontaktovat uživatele:

Re: PC Wetterstation

Příspěvek od filip » 29 říj 2009, 16:14

LukeH píše:Nazdárek,
mám teďka v plánu udělat rozšíření mojí meteostanice o "Solar radioation sensor" z produkce Hobby board, akorát sem nikde nenarazil na nějakou zmínku o tom že již toto někdo provozuje. Výrobce odkazuje na Weather display a o watterstion nic nepíše. Našel sem sice v nastavení programu, že se dají dodat ještě další senzory než má stanice akorát se musí nějak doladit a netušim jak aby to měřilo dobře.
Tak by mě zajímal názor někoho jinýho jestli má cenu to vůbec kupovat abych byl schopnej to rozchodit.
Nevim přesně co máš na mysli pojmem "Solar radioation sensor" z produkce Hobby board ale pokud se jedná o teplotní čidlo v baňce jak psal Jirka z Počátek a produkty ze stránky http://www.hobby-boards.com/catalog/main_page.php pak se jedná, alespoň jak jsem to pochopil, o 1-wire síť s teplotním čidlem (resp musí být 2, jedno v baňce a druhé ve stínu a bere se rozdíl teplot). Je schopen PC WeatherStation číst data z 1-wire sběrnice? Např z DS9490, resp adaptery jsou např v http://owfs.sourceforge.net/adapters.html Sám tuhle 1-wire sít mám postavenou, takže se v tom malinko orientuji ale neznám možnosti PC WeatherStation. Údaje o záření a délce svitu si počítám sám pomocí php.
Velhartice, 612 m n m, WS3600 na Linksys NSLU2 "nonstop", SW: upravený open3600, 1-wire čidla na solár, TPM, teploty půdy
Obrázek

LukeH
Příspěvky: 29
Registrován: 15 úno 2009, 13:46
Bydliště: Brno - Štýřice, 233 m n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: PC Wetterstation

Příspěvek od LukeH » 29 říj 2009, 19:17

Nazdárek,
de mě přímo o todle čidlo http://www.hobby-boards.com/catalog/pro ... ucts_id=82
je tam fotodioda na 860nm ta to snímá. No a když si to připojim do PC přes ten jejich USB adaptér, tak jestli su schopen to rozchodit na tom wetterstationu. Nebo jestli k tomu fakt musím mít ten sw kterej oni mají doporučenej na stránkách.
WXR 815 kontinuální měření od 16.2.09 každých 10 minut

Tom
Příspěvky: 2040
Registrován: 20 led 2008, 18:26
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Bydliště: Holasice okres Brno-venkov 196 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: PC Wetterstation

Příspěvek od Tom » 29 říj 2009, 20:59

LukeH píše:Nazdárek,
de mě přímo o todle čidlo http://www.hobby-boards.com/catalog/pro ... ucts_id=82
je tam fotodioda na 860nm ta to snímá. No a když si to připojim do PC přes ten jejich USB adaptér, tak jestli su schopen to rozchodit na tom wetterstationu. Nebo jestli k tomu fakt musím mít ten sw kterej oni mají doporučenej na stránkách.
Podle mě to nebude fungovat já wetterstation mám nepoužívám ho teda ale nikde jsem to tam nenašel že by to podporovalo radši bych šel do toho doporučenýho software co oni píšou.

Odpovědět

Zpět na „Meteostanice - software“