Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Otázky, doporučení a řešení problémů týkajících se programového vybavení meteostanic (software / firmware)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
danweb
Příspěvky: 8
Registrován: 16 úno 2011, 14:01
Meteostanice: Oregon WMR200
Bydliště: Habří
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od danweb » 20 úno 2011, 15:00

Zdravím, pořídil jsem si stanici Oregon WMR200 a k tomu mám nainstalovaný WD a WD Live. Webový server mám u sebe doma, včetně domény. V podstatě vše funguje jak má, ale pořád "bojuji" s jednou věcí. Barometr v konzoli ukazuje jiný tlak než jsou údaje ve WD. Ostatní hodnoty jsou stejné. Nejde mi to do hlavy. Např. nyní mám na konzoli 1003 hPa a ve WD 959 hPa ??? Už se mi jednou pomocí korekce podařilo ty data nastavit stejně, ale už je to zase jinak. :twisted: Ještě bych se rád zeptal na jednu věc. Do jaké míry mohu brát údaje. které jdou z konzole za relevantní ? Mám ještě dva digitální teploměry na podobném místě a údaje se dost liší. Díky za radu
Habří, 470 m n. m.
OREGON WMR 200
http://www.danweb.cz/meteo
http://www.motorkarizhabri.cz

Uživatelský avatar
Tomáš Prouza
AMS
Příspěvky: 2284
Registrován: 22 kvě 2005, 17:45
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Bydliště: Velké Svatoňovice, okr. Trutnov, 370 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od Tomáš Prouza » 20 úno 2011, 16:29

Vypadá to, že ve WD se zobrazuje absolutní tlak místo relativního co je na konzoli. Bohužel nevím, kde se to tam nastavuje.

Údaji z konzole myslíš co? Teplotu měřenou vestavěným čidlem? Pokud na ni nesvítí Slunce nebo není nad topením, tak by mělo být měření přesné.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na WEBOVÉ IRC na kanál amsos - najdete mě pod jménem Verthandi

danweb
Příspěvky: 8
Registrován: 16 úno 2011, 14:01
Meteostanice: Oregon WMR200
Bydliště: Habří
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od danweb » 20 úno 2011, 17:20

Ohledně toho tlaku tomu ale nerozumím. Jak je možné, že WD ukazuje jiný údaj, když ty údaje tahá z konzole ? Jiný zdroj nemá. A ještě k tomu, na konzoli to vypadá, že je tlak správně ( tzn. přepočet na hladinu moře ). Jinak ve WD mám nastavenou správnou nadmořskou výšku. Ale nevím, co s ní pak provádí. Co se týká té přesnosti, myslel jsem tím to, jak přesné senzory má Oregon. Předpokládám samozřejmě, že by měly být kvalitní :) Proto jsem si ho koupil.
Habří, 470 m n. m.
OREGON WMR 200
http://www.danweb.cz/meteo
http://www.motorkarizhabri.cz

tamysk
Příspěvky: 68
Registrován: 14 črc 2009, 10:43
Bydliště: Bratislava (Slovakia)
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od tamysk » 20 úno 2011, 17:36

Mas spravne nastavene hednotky vo WD? Najdes to cez control panel - units a other settings. Co viem, stanica posiela absolutny tlak, cize si musis potom nastavit v programe offset, aby tito sedelo.
Přílohy
123.jpg
Meteo stanica Most pri Bratislave: pocasiemost.vija.sk
Meteo stanica Zliechov: zliechov.vija.sk

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od jirkapocatky » 20 úno 2011, 20:36

Z toho co tady čtu bych se taky oprávněně domníval,že i když stanice na konzoli zobrazuje relativní tlak,neznamená to,že neposílá do WD tlak absolutní.Podle té hodnoty se to tak jeví.Neznám tvoji nadmořskou výšku,ale mohl by sis to jednoduše ověřit.Každopádně ať už je to tlak absolutní,nebo nějaká blbost,můžeš udělat ve WD fixně nějakou korekci a ta by měla navždy bezchybně opravovat tlak na správnou hodnotu.Není možné,že by se korekce samovolně opět rozhodila.Zadání nadmořské výšky ve WD nemá nic společného s přepočtem tlaku ,ale slouží ke správnému výpočtu výšky oblačnosti a myslím že také k určení jedné takové trochu pofiderní hodnotě a sice pravděpodobné hranice výskytu sněžení(rozmezí kde ještě prší a kde už se tvoří sníh).
Krom tohoto mého pohledu na problematiku bych se na tvém místě pozeptal dalších majitelů stanice Oregon a WD a myslím že bude rázem jasné kde je problém. :wink:
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

danweb
Příspěvky: 8
Registrován: 16 úno 2011, 14:01
Meteostanice: Oregon WMR200
Bydliště: Habří
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od danweb » 20 úno 2011, 22:36

Dík za rady, v úterý zase pojede server, spálil jsem zdroj ( mojí vinou ) takže zase budu moci testovat. teď jedu na 2. PC zkušebně jen ve WD a lokálně. Jinak teď na to koukám a tlak je zase stejný v konzoli i ve WD. To jsem z toho .... Ještě napíši. Díky
Habří, 470 m n. m.
OREGON WMR 200
http://www.danweb.cz/meteo
http://www.motorkarizhabri.cz

Zipík
Příspěvky: 48
Registrován: 13 srp 2009, 21:26
Meteostanice: OREGON WMR 200
Bydliště: Břeclav
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od Zipík » 22 úno 2011, 13:09

Zipík píše:Ahojky
Po vypnutí na delší dobu se mi přestali aktualizovat data.Dřív to jelo v pohodě....Nevíte někdo, jestli se dá tato funkce někde vypnout?
Opět ten samý problém po 3h výpadku jsem viděl tahat data z konzole ale do logu 22011lg.txt se nic nezapsalo.Dají se ty data nějak manuálně stáhnout, pokud se tedy automaticky ze stanice nevymazaly :(
Břeclav - Poštorná 165 m.n.m
OREGON WMR 200
Meteostanice WS2 - 550 vrácena v záruce...Nedoporučuji ani úhlavnímu nepříteli...
http://www.pocasi-breclav.cz/

Zipík
Příspěvky: 48
Registrován: 13 srp 2009, 21:26
Meteostanice: OREGON WMR 200
Bydliště: Břeclav
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od Zipík » 22 úno 2011, 13:18

danweb píše:Dík za rady, v úterý zase pojede server, spálil jsem zdroj ( mojí vinou ) takže zase budu moci testovat. teď jedu na 2. PC zkušebně jen ve WD a lokálně. Jinak teď na to koukám a tlak je zase stejný v konzoli i ve WD. To jsem z toho .... Ještě napíši. Díky
Stanice posílá absolutní tlak aspoň u mě já to řešil korekcí a od té doby jede už rok v pohodě.Já mám v položce Offsets,Barometers offset nastavených +19
Břeclav - Poštorná 165 m.n.m
OREGON WMR 200
Meteostanice WS2 - 550 vrácena v záruce...Nedoporučuji ani úhlavnímu nepříteli...
http://www.pocasi-breclav.cz/

danweb
Příspěvky: 8
Registrován: 16 úno 2011, 14:01
Meteostanice: Oregon WMR200
Bydliště: Habří
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od danweb » 22 úno 2011, 19:41

Tak jsem dnes zase rozjel server a vypadá to, že to funguje správně. Akorát nevím, proč jen někdy ?
Habří, 470 m n. m.
OREGON WMR 200
http://www.danweb.cz/meteo
http://www.motorkarizhabri.cz

danweb
Příspěvky: 8
Registrován: 16 úno 2011, 14:01
Meteostanice: Oregon WMR200
Bydliště: Habří
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od danweb » 24 úno 2011, 22:24

Tak se mi to dneska zase rozhodilo. Ať jsem se snažil korigovat, jak to šlo, nešlo to :) Nakonec pomohla jedna věc. Na konzoli jsem nastavil nadmořskou výšku 0 n. m. Ve WD jsem nastavil korekci tlaku na 0 mB. Nechal jsem to sesynchronizovat a poté nastavil novou korekci +60,6 mB ( vůči referenčnímu tlaku CHMI ) . Za chvilku vše ukazuje jak má. Nevím v čem byl problém. Předtím jsem nastavil korekci oprti stavu ve WD a korektnímu tlaku dle CHMI, ale skutečnost byla stále o cca. 16 hPa menší tlak. Prostě ta korekce nefungovala jak má. Poté co jsem vše nastavil na 0 n.m. už ukazuje správně. Doufám, že to vydrží. Jinak jsem dneska vyrobil nový radiční štít na ten původní od Oregonu a vypadá to celkem dobře. Je sice pasívní, ale vůči referenční teplotě odpoledne na slunci byl rozdíl 0,3 C ( zdroj CHMI ). A to dneska pařilo pořádně.
Habří, 470 m n. m.
OREGON WMR 200
http://www.danweb.cz/meteo
http://www.motorkarizhabri.cz

Bobr
Příspěvky: 203
Registrován: 01 led 2006, 02:43
Meteostanice: NETKOM 265 NE
Bydliště: Velký Beranov, 545 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od Bobr » 08 bře 2011, 18:35

Tak a jednou to přijít muselo - došlo na kompletní reinstal systému, včetně přeformátování HDD a ted je potřeba udělt opětovně po (po 27 měsících činnosti a v tom cca 17 měsíčního bvěhu v kuse) nastavit WD:

předtím jsem měl WD verze z roku 2008 a úvodní defoltní nastavení grafu jsem měl takto :

původní vzhled = www.truhlmark.cz/sklad/stav1.gif
novy vzhled= www.truhlmark.cz/sklad/stav2.gif


Už jsem rozpohyboval:

1. načítání dat ze stanice
2. stahování dat po výpadku proudu nebo po vypnutí PC
3. počeštění


ještě potřebuju udělat :

1. změnit vzhled – nebo spíš barvu té defoulní obrazovky – je tam nastavená černá a mě se líbí více ta původní co jsme měl – tzn domodra
2. nakopnout nastavit odeslílání dat na web zhruba (velmi ) si to ještě pamatuju, ale nejsem si jist a nechci toi celý dojebáty :(
3. pokud to půjde nakrmit software daty co mám uložený- jednak na webu a jednak jsme komplet vyzálohoval adresář WD před reinstalem
4. nastavení domácích souřadnic
5. aby se tam zobrazovali správné ikonky u denní doby a počasí
6. nastavení barometru = kde nastavit zobrazování rel. tlaku vzduchu

pokud by někdo byl ochoten a schopen mis tím pomoci budu velmi povděčen ;)

a slibuju, že s toho udělám pak nějaký výcuc a pověsím to na web i s obrázky atd - přeci jen je ten program na nastavení docela složitý

tamysk
Příspěvky: 68
Registrován: 14 črc 2009, 10:43
Bydliště: Bratislava (Slovakia)
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od tamysk » 08 bře 2011, 19:29

No, mal sisi spravit zalohu par suborov, potom by ti stacilo nakopirovat celu zlozku WD na novy pc, zapisat nanovo registre a nainstalovat novu verziu. Vsetky nastavenia, udaje aj rekordy by si mal nazad :)



Tuna je navod:

Kód: Vybrat vše

http://www.weather-watch.com/smf/index.php/topic,9234.0.html

Teraz sisi spravil zbytocne vela prace naviac :(
Meteo stanica Most pri Bratislave: pocasiemost.vija.sk
Meteo stanica Zliechov: zliechov.vija.sk

Bobr
Příspěvky: 203
Registrován: 01 led 2006, 02:43
Meteostanice: NETKOM 265 NE
Bydliště: Velký Beranov, 545 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od Bobr » 08 bře 2011, 20:46

já mám kompletní zálohu všeho před reinstalem - asi to testnu

ale tehdá jsme měl verzi z roku z 2008 a nyní když už sem reinstaloval tak jsem tam hodil nejaktualnější verzi

tamysk
Příspěvky: 68
Registrován: 14 črc 2009, 10:43
Bydliště: Bratislava (Slovakia)
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od tamysk » 08 bře 2011, 21:32

Ale iste nemas zalohu registrov (tam su ulozene nastavenia WDcka)..
Meteo stanica Most pri Bratislave: pocasiemost.vija.sk
Meteo stanica Zliechov: zliechov.vija.sk

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od jirkapocatky » 08 bře 2011, 22:03

pokud jsis zazálohoval celý adresář WD,pak tam máš jistě i adresář Databackup
a v něm dva nejdůležitější soubory wdisplayftp.reg a wdisplay.ini.Po nakopírování celého adresáře na nový HDD (nebo nový PC) stačí v tomto Databackup adresáři označit "ini" soubor a nakopčit jej do adresáře C:.\windows ,a na druhý reg soubor dvakrát kliknout ,potom si stáhnout z netu Weather Display exe soubor spustit nainstalování WD do již připraveného adresáře a po dokončení instalace spustit WD a vše by mělo být stejné jako na starém HDD.Snad jedině může nastat malá nesrovnalost pokud nebyll soubor wdisplayftp.reg před tím dlouho aktualizován což se dělá ručně ve WD pod záložkou "Action" -Back up windows registry entries.
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

Odpovědět

Zpět na „Meteostanice - software“