Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Otázky, doporučení a řešení problémů týkajících se programového vybavení meteostanic (software / firmware)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od jirkapocatky » 08 srp 2005, 08:06

Domnívám se,že nastal ten vhodný okamžik k založení diskuze nad otazníky okolo používání tohoto podle mě zdařilého software.Konečně se i v našich zeměpisných šířkách začíná používat víc elektronických meteo stanic,které sice nikdy nemohou stát po boku oficiálních stanic ČHMÚ ,ale nikdo taky neříká, že je to jejich ambice.Myslím že mě i ostatním mě podobným "bláznům" ochotným investovat do této záliby nemalý peníz, jde jen o masové zpřístupnění údajů o aktuálním průběhu počasí i těch lokalit,kde to zatím nikdo nečiní.
Weather Display je podle mého názoru schopen podat tyto informace laické veřejnosti ve velmi zdařilé,přehledné,obsažné a poutavé formě.
Myslím,že je to program složitý pro úplného laika,méně už pro znalého PC problematiky.Anglické prostředí programu může být také pro mnohé překážkou.Proto žádám na tomto místě všechny,kdož se rozhodli teprve zkusit na 30 dní bezplatnou verzi,nebo již plně využívají tento program po registraci,aby se s každým i pro někoho bezvýznamným problémem či dotazem obraceli na tato místa.Jenom tak budeme moci být nápomocni dalším novým uživatelům,kteří určitě přijdou.
Přeji každému kdo se rozhodl pro tento koníček mnoho štěstí a radost ze svého snažení. Kalina Jiří
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

mirekkok
Příspěvky: 4
Registrován: 30 črc 2005, 11:28
Bydliště: Domašov u Šternberka - -435 m.n.m WS2300
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od mirekkok » 08 srp 2005, 09:27

Mám problém s volbou odesílání na ftp server . Ať zvolím jakýkoli čas automat.odesílání prostě to nereaguje. Jde to odeslat pouze ručně (ctrl+u). Dík za radu.

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od jirkapocatky » 08 srp 2005, 15:04

mirekkok píše:Mám problém s volbou odesílání na ftp server . Ať zvolím jakýkoli čas automat.odesílání prostě to nereaguje. Jde to odeslat pouze ručně (ctrl+u). Dík za radu.
Ahoj,pokusíme se to nějak rozhýbat.Takhle z oleje nevím,ale půjdem po celém řetězu nastavení a snad přijdem na to kde nemáš něco zaškrtnuto.
Jdi na Setup - Control panel - Web site configurations.Kde spouštíš ten ruční upload?V Custom internet file creation.....?
V tomto panelu( web site conf.....) máš v FTP(červené písmo) v položce Connections vyplněn FTP host settings ? A spuštěný knoflík (zelený) main internet switch ?
Projdi to a stručně odpověz. Jirka
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

mirekkok
Příspěvky: 4
Registrován: 30 črc 2005, 11:28
Bydliště: Domašov u Šternberka - -435 m.n.m WS2300
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od mirekkok » 08 srp 2005, 18:11

Ahoj , tak jsem se ktomu ted na chvili dostal. Byl jsem instalovat kabel abych nemusel mit porad na mysli vymenu baterii a posunoval jsem stozar o dalsich 7 m vyse takze ted jsem s anemometrem na cca 22m.
Cestinu jsem uz vyresil jak jsi mi napovedel language.ini .Ja ho tam nenasel a nejak jsem prehledl ze se musi nejdrive vygenerovat. Ted k nastaveni uploadu :
savenul jsem ti obrazovku muzes se nato podivat na
http://www.awax.cz/jpg/1.jpg a
http://www.awax.cz/jpg/2.jpg
mrkni na to a uvidis .Ja uz zkousel vsechno mozne a docela me to stve.
Jinak mam verzi 10.27n
Ted jdu pryc a budu tady kolem 20.00
Ahoj Mirek

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od jirkapocatky » 08 srp 2005, 20:40

mirekkok píše:Ahoj , tak jsem se ktomu ted na chvili dostal. Byl jsem instalovat kabel abych nemusel mit porad na mysli vymenu baterii a posunoval jsem stozar o dalsich 7 m vyse takze ted jsem s anemometrem na cca 22m.
Cestinu jsem uz vyresil jak jsi mi napovedel language.ini .Ja ho tam nenasel a nejak jsem prehledl ze se musi nejdrive vygenerovat. Ted k nastaveni uploadu :
savenul jsem ti obrazovku mužeš se na to podivat na
http://www.awax.cz/jpg/1.jpg a
http://www.awax.cz/jpg/2.jpg
mrkni na to a uvidis .Ja uz zkousel vsechno mozne a docela me to stve.
Jinak mam verzi 10.27n
Ted jdu pryc a budu tady kolem 20.00
Ahoj Mirek
Ahoj,v panelu connections zkus místo www. změnit na ftp. a pod tím napiš to samé bez ftp
remote directory raději smázni a nech to volné
v druhém obrázku celkem dobrý snad ten time upload average/extreme změn na 0 hour , 5 min
když v tomto okně klikneš na knoflík Test internet update now tak to je to tvoje ručně o čem jsi mluvil?
Nyní se přesunem v Control panel do Web files/Web page....
nahoře v bílé tabulce máš něco napsáno?
já mám v lince weather station file name index
pak níže pod položkami Special status message mám zatržítka u položek které chci aby figurovaly v adresáři Webfiles který se uploaduje na server,jestli to říkám dobře.Možná že všechno tohle už máš zmáknutý a já jenom zdržuju.
Dobře nyní přejdeme k třetímu panelu Customise internet
tam bys měl mít v pravo pod FTP server opět vyplněnou svou adresu,jméno a heslo
V levé části obrazovky jsou dva sloupy pro nastavení času první File create times , druhý ftp upload times
u každého řádku jednotlivě v obou sloupcích musíš nastavit časový interval u těch položek,které chceš aby odcházely na server .
Nakonec zmáčkneš velký spínač v prvo na hoře a potvrdíš,pak napiš co se změnilo,jsem tady.
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

mirekkok
Příspěvky: 4
Registrován: 30 črc 2005, 11:28
Bydliště: Domašov u Šternberka - -435 m.n.m WS2300
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od mirekkok » 08 srp 2005, 20:52

Takže toto mám vše nastaveno . A teď jak máš nastaveno automatické odesílání. Já jsem to nastavil v záložce web page upload generation pages upload každych minut. Ale nic se neděje. upload se nespusti. Musim reučně zmackout ctrl+u. pake se to odesle.

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od jirkapocatky » 08 srp 2005, 21:22

mirekkok píše:Takže toto mám vše nastaveno . A teď jak máš nastaveno automatické odesílání. Já jsem to nastavil v záložce web page upload generation pages upload každych minut. Ale nic se neděje. upload se nespusti. Musim reučně zmackout ctrl+u. pake se to odesle.
V FTP internet setup,záložka connections máš už ve spodním řádku napsáno správně awax.cz (předtím ti chyběla tečka)
v tom samém okně v pravo dole jsou tři nastavené časy nad sebou v sekundách ty máš 4 , 5 , 0 já mám ve všech po 30
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkapocatky » 08 srp 2005, 22:23

Jak to vypadá,s tvým FTP kmenem? Když v nastaveném čase běží upload na server,měla by se ti objevit v pravém spodním rohu animovaná ikonka.Po kliknutí na ni uvidíš jak probíhá upload.Jinak ve WD ve View panel je v pravo uprostřed ikonka FTP log.Tam bys měl vidět taky průběh posledního uploadu a případné chyby které to nahlásí.Mě zpočátku právě toto špatně chodilo a musel jsem kontaktovat providera a říct mu že mi nějak špatně chodí FTP.
Pokud v control panel-customize internet okně klikneš na jakékoliv tlačítko NOW u file create a potom ftp upload times,na okamžik by se měla tatáž ikona objevit v pravo dole na liště.
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

mirekkok
Příspěvky: 4
Registrován: 30 črc 2005, 11:28
Bydliště: Domašov u Šternberka - -435 m.n.m WS2300
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirekkok » 08 srp 2005, 22:48

toto vsechno je funkcni . ikony stahovani probiha ,log o stahovani je . Jenze se to nespusti automaticky. Kazdy prenos musim udelat rucne. Asi zkusim smazat preinstalovat cely wokna a zacnu pekne od zacatku.

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkapocatky » 08 srp 2005, 23:00

mirekkok píše:toto vsechno je funkcni . ikony stahovani probiha ,log o stahovani je . Jenze se to nespusti automaticky. Kazdy prenos musim udelat rucne. Asi zkusim smazat preinstalovat cely wokna a zacnu pekne od zacatku.
Zkus ještě toto:stiskni buď v Setup- run a web page creation setup wizard nebo v Action manage your FTP web server.Už si to moc nepamatuju,ale myslím že něco z toho mi v začátku rozjíždění uploadu pomohlo to nahodit.Vzpomínám si že jsem taky měl asi vše nastaveno podle rad a návodu a pořád to nějak nechtělo běhat.Až po mnoha zoufalých pokusech myslím něco z tohoto zabralo.Taky se mi stávalo,že mi dobíhal upload a naskočil další,takže jsem měl v pravo na liště dvě i tři blikající ikonky.Máš určitě zapnutý v FTP connections Main internet switch ?
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

Uživatelský avatar
hrdla3
Příspěvky: 1022
Registrován: 24 črc 2005, 20:18
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Loket,430 mn.m/Karlovarský kraj/
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrdla3 » 09 srp 2005, 16:50

Nazdárek.Stáhl jsem si WD27.10t a potřeboval bych poradit jak to nastavit,aby mi to komunikovalo s WS3600.Díky.

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Nastavení WS3600

Příspěvek od jirkapocatky » 09 srp 2005, 19:33

hrdla3 píše:Nazdárek.Stáhl jsem si WD27.10t a potřeboval bych poradit jak to nastavit,aby mi to komunikovalo s WS3600.Díky.
Ahoj,myslím že by mohlo pomoci jít do Setup - Control panel - Weather station type and station settings a tam už najdeš svou stanici. Jirka
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkapocatky » 10 srp 2005, 22:13

Možná už si někdo všiml,že se nakonec mirekkok (ovi) podařilo nahodit automatický upload.Ve finiši jsme spolu komunikovali přes Skypa,sice jen písmenkama,ale bylo to mnohem operativnější než přes forum.Pro ostatní,aby jste se při svých pokusech mohli něčeho chytit(pokud by nastaly problémy se spuštěním webové stránky).Zabral tento poslední krok,když vše ostatní bylo zřejmě dobře nastaveno.V Setup - Control panel - pak v panelu v pravo-Web site configurations po kliknutí na Customize internet file creation and upload se otevře stříbrná tabulka(škoda že zde nemohu zveřejnit otisk obrazovky)a tam ve sloupci v levé polovině s názvem File create times je pořád opakující se (v každém řádku)tlačítko SET - kde se nastaví interval generování souboru(což mirekkok udělal)vedle je tlačítko NOW kterým se provede jednorázově ručně okamžitý upload(což je vidět na několikasekundovém zobrazení FTP upload ikonky v pravo dole na liště) potom je tam zatrhávací čtvereček s nápisem 1 minute.A to je to místo které o všem rozhodlo. Jestliže mirekkok zafajfkoval všechny čtverečky v celém sloupci upload se rozběhl.Samozřejmě že v tom okamžiku naskáče v pravo dole hned několik ikonek,to jak se překrývá dobíhající upload se začínajícím. Poté mirekkok zpětně odstranil všechny fajfky a vše už probíhalo podle nastavení pod jednotlivými tlačítky SET. Samozřejmě že v dalším sloupci s nápisem FTP upload times je nutno nastavit pod tlačítkem SET totožné časy a ještě úplně v pravo musí být vyplněné údajey pro FTP server.
Jestli je tento postup standartní nevím,ale vzpomínám si že i mě při rozběhu webu pomohl tento postup a tak tuto otázku neřeším. Pokud bude mít kdokoli nějaký dotaz,budu-li schopen pomoci,určitě to učiním. Pište Jirka
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

mili14
Příspěvky: 20
Registrován: 10 čer 2005, 21:07
Bydliště: Brehy,okres Mlada Boleslav <BR> ws3600 + inspeed vortex + par cidel na dallas 1-wire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mili14 » 12 srp 2005, 21:11

2hrdla3: WD bohuzel ale neumi komunikovat primo se stanici ale bere si data z souboru ktery vytvari orig sw.
M.

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkapocatky » 18 srp 2005, 07:34

mili14 píše:2hrdla3: WD bohuzel ale neumi komunikovat primo se stanici ale bere si data z souboru ktery vytvari orig sw.
M.
Mám takový dojem,že nových zájemců o vyzkoušení WD zrovna moc nepřibývá.Dá se to vysvětlit 3 důvody.1.Je stále málo lidí co vědí o těchto stránkách.2.Je stále málo lidí co jsou ochotni vrazit do tohodle koníčku několik více tisíc 3.příspěvěk nade mnou mnohé odradil.
Proto bych se k tomuto zádrhelu rád vyjádřil-i když to nemusí být fundovaná odpověď.Raději bych,aby se ještě ozval někdo s WS3600.Co vím já: mám WS2300 a faktem je,že nelze mít spuštěn přiložený softvare(Heavy weather)současně s WD.Stanice zkrátka zasílá svá data vždy jen do jednoho.Problém je,že WD se po delším odstavení a opětovném zapnutí nezačne sám od sebe nasávat daty prozatímně uloženými v základní stanici tak jako to udělá ke stanici dodávaný(stejný i u WS3600) Heavy weather.Ovšem u WD je funkce s názvem Data logger setup,kde lze nastavit automatické přijímání dat ze souborů "History"vytvářených programem Heavy veather.Toto je řešení pro lidi co chtějí mít data uložená v obou programech a pak je následně využívat pro práci např.s grafy.Ovšem pozor-je nutné mít nastaveny stejné časové intervaly(cykly)zaznamenávání dat.Např.Máte-li u HW přijímaná data každých 5 minut,musíte tento cyklus nastavit i u WD ve funkci Data logger.
Jestliže se ale rozhodnete HW nepoužívat a budete mít non stop zapnutý PC a současně soft WD,domnívám se ,že by WS3600 měla odevzdávat svá data přímo(bez mezičlánku history souborů)a on-line každou minutu tak jako to dělá s mojí stanicí WS2300.Jestli se mýlím,ať mě někdo poopraví. Jirka
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

Odpovědět

Zpět na „Meteostanice - software“