WD - Vymazání dat

Otázky, doporučení a řešení problémů týkajících se programového vybavení meteostanic (software / firmware)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
wet
Příspěvky: 6
Registrován: 09 bře 2008, 02:19

WD - Vymazání dat

Příspěvek od wet » 13 pro 2010, 19:28

Potřeboval bych poradit s resetem dat ve Weatherdisplay. Vlivem menšího technického problému se mi zbláznila meteostanice a zacala ukazovat absurdní čísla. Už jsem ji zase uvedl do původního stavu, ale za v zaznamenaných datech (rekordy, apod.) jsou zaznamenány špatné data, která bych potřeboval smazat. Jedná se pouze o jeden den, je možné někde vymazat tento jeden den, případně nějak data, aby se ve statistikách nezobrazovala.

Uživatelský avatar
Tomáš Prouza
AMS
Příspěvky: 2284
Registrován: 22 kvě 2005, 17:45
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Bydliště: Velké Svatoňovice, okr. Trutnov, 370 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: WD - Vymazání dat

Příspěvek od Tomáš Prouza » 13 pro 2010, 19:37

Vymaž v textovém log souboru inkriminované řádky s chybnými daty, soubor ulož a ve WD nechej provést znovu konverzi dat - předpokládám, že stačí jen teď za prosinec.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na WEBOVÉ IRC na kanál amsos - najdete mě pod jménem Verthandi

wet
Příspěvky: 6
Registrován: 09 bře 2008, 02:19

Re: WD - Vymazání dat

Příspěvek od wet » 13 pro 2010, 19:48

Mohl by jsi mi prosim te napsat jak se dělá (kde ji najdu) ta konverze dat.

Uživatelský avatar
Tomáš Prouza
AMS
Příspěvky: 2284
Registrován: 22 kvě 2005, 17:45
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Bydliště: Velké Svatoňovice, okr. Trutnov, 370 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: WD - Vymazání dat

Příspěvek od Tomáš Prouza » 13 pro 2010, 19:53

wet píše:Mohl by jsi mi prosim te napsat jak se dělá (kde ji najdu) ta konverze dat.
Action - Convert Log Files

Označíš si tam 122010lg.txt (ten předtím edituj) - pak convert last 31 days log (zkontroluj si aby na boku bylo číslo 12) a nakonec vlevo nahoře Convert - až to doběhne, dáš OK. Případně dát i recreate graph...
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na WEBOVÉ IRC na kanál amsos - najdete mě pod jménem Verthandi

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: WD - Vymazání dat

Příspěvek od jirkapocatky » 29 pro 2010, 09:20

wet píše:Potřeboval bych poradit s resetem dat ve Weatherdisplay. Vlivem menšího technického problému se mi zbláznila meteostanice a zacala ukazovat absurdní čísla. Už jsem ji zase uvedl do původního stavu, ale za v zaznamenaných datech (rekordy, apod.) jsou zaznamenány špatné data, která bych potřeboval smazat. Jedná se pouze o jeden den, je možné někde vymazat tento jeden den, případně nějak data, aby se ve statistikách nezobrazovala.
A podařilo se ti opravit údaje v All time record ?Pokud ne napiš sem a popíšu postup. Pokud máš už vše v pořádku,ber tento dotaz jako bezpředmětný.
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

Bobr
Příspěvky: 203
Registrován: 01 led 2006, 02:43
Meteostanice: NETKOM 265 NE
Bydliště: Velký Beranov, 545 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: WD - Vymazání dat

Příspěvek od Bobr » 31 pro 2010, 10:50

jirko tohle by mě zajímalo, pač tam mám úlet v srpnu a zatím sem se s tím nepopasoval :(

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: WD - Vymazání dat

Příspěvek od jirkapocatky » 03 led 2011, 08:08

Bobr píše:jirko tohle by mě zajímalo, pač tam mám úlet v srpnu a zatím sem se s tím nepopasoval :(
Obávám s,že tě nepotěším.Měsíční All time record se takhle zpětně už neopraví.To musíš řešit v okamžiku(v tom měsíci )kdy se tam něco pokazí.
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

Uživatelský avatar
Tomáš Prouza
AMS
Příspěvky: 2284
Registrován: 22 kvě 2005, 17:45
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Bydliště: Velké Svatoňovice, okr. Trutnov, 370 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: WD - Vymazání dat

Příspěvek od Tomáš Prouza » 03 led 2011, 09:18

Nevím jak s měsíčními rekordy, ale ty totální lze opravit přepsáním natvrdo v Action -> Enter All Time Records. Zadaná hodnota tam sice zůstane, ale jakmile je překonána, zobrazuje ji software správně. Měl jsem takto problém s rekordem tlaku (hned po spuštění stanice v květnu se mi tam usadila nejnižší hodnota 850 hPa) a větrem (náraz kolem 180 m/s :D).
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na WEBOVÉ IRC na kanál amsos - najdete mě pod jménem Verthandi

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: WD - Vymazání dat

Příspěvek od jirkapocatky » 03 led 2011, 18:16

No ano,totální a roční v rámci jednoho roku jdou samozřejmě editovat,ale tady je řeč o měsíčním přehledu a ten lze editovat v období právě jen toho měsíce kdy je aktuální,nikoliv zpětně.
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

Bobr
Příspěvky: 203
Registrován: 01 led 2006, 02:43
Meteostanice: NETKOM 265 NE
Bydliště: Velký Beranov, 545 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: WD - Vymazání dat

Příspěvek od Bobr » 09 led 2011, 19:39

tak budto na to nějak přijdu - anebo ne a pak to holt bude muset zůstat tak jak to je :(

Odpovědět

Zpět na „Meteostanice - software“