Cumulus software

Otázky, doporučení a řešení problémů týkajících se programového vybavení meteostanic (software / firmware)

Moderátor: Moderátoři

supercela
Příspěvky: 111
Registrován: 29 kvě 2005, 14:03
Meteostanice: Watson W - 8681
Bydliště: Habartov,okr. Sokolov, 525 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Cumulus software

Příspěvek od supercela » 29 led 2010, 18:54

Zdravím!!
Měl bych dotaz na uživatele Cumulus softwaru. Mám problém s grafy. Vždy po nějaké době po instalaci programu se mi začne graf vykreslovat pouze za období od zapnutí programu. V nastavení programu mám nastaven interval 24 hodin. Data to normálně načte do souboru, ale v grafu se neobjeví. Už jsem program několikrát přeinstaloval, ale stále se to opakuje. Něvíte někdo co s tím? Děkuji.

casesik
Příspěvky: 78
Registrován: 17 led 2009, 15:31
Kontaktovat uživatele:

Re: Cumulus software

Příspěvek od casesik » 30 led 2010, 16:14

Hmm zvlastni, nikdy jsem podobny problem nemel a to uz cumulus pouzivam 13 mesicu.
Meteostanice Rotava - Davis Vantage Vue

jarda.77
Příspěvky: 20
Registrován: 10 led 2010, 22:36
Bydliště: Pardubice - Sezemice (226 m.n.m)
Kontaktovat uživatele:

Re: Cumulus software

Příspěvek od jarda.77 » 04 úno 2010, 14:12

Zkousel jsem tento program dnes rano instalovat a pak nastavit ale nedari se. Budu se jeste snazit nastavit. Nemate nekdo navod ? Nebo info ?
dekuji

casesik
Příspěvky: 78
Registrován: 17 led 2009, 15:31
Kontaktovat uživatele:

Re: Cumulus software

Příspěvek od casesik » 04 úno 2010, 17:57

Co konkretne ti nejde? Rekl bych ze ten program je dost jednoduchej ohledne nastaveni.
Meteostanice Rotava - Davis Vantage Vue

Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Cumulus software

Příspěvek od Jan Pícha » 04 úno 2010, 21:37

Ve weatherlinku vše v pohodě? Já jsem měl ten samý problém s weatherlinkem,že se mi ukazovala historie až od spuštění programu a ani data do NOAA atd se neukládala a nakonec to vyřešil reset stanice.
Pěkný den z Teplicka :-)

zahorilet
Příspěvky: 5
Registrován: 07 dub 2009, 20:33

Re: Cumulus software

Příspěvek od zahorilet » 24 úno 2010, 20:53

Cao
Provozuji asi rok Cumulus bez problémů s meteostanicí W-8681.
Program je nastaven tak aby odesílal data co 5 minut na FTP. server.
Za poslední měsíc se grafy na webovém rozhraní začaly opoždovat a to jestě každý s jiným opožděním.
Napřed to bylo např. 20 minit pak hodinu a dneska třeba pul dne. Zkoušel jsem upgrade programu ale nic.
Tak nevím co s tím. Možná resetovat samotnou meteo stanici, ale jinak mě již nic nenapadá.
Dik za radu

jarda.77
Příspěvky: 20
Registrován: 10 led 2010, 22:36
Bydliště: Pardubice - Sezemice (226 m.n.m)
Kontaktovat uživatele:

Re: Cumulus software

Příspěvek od jarda.77 » 28 dub 2010, 09:35

Pekny den. Tak jen jeden dotaz na Cumulus. Spolupracuje s Ventus 928 stanici?
Dekuji Jarda Pardubice

Alda-Alda
Příspěvky: 8
Registrován: 11 led 2011, 22:18
Meteostanice: ws 2357
Bydliště: Brno - Tuřany
Kontaktovat uživatele:

Cumulus software

Příspěvek od Alda-Alda » 22 led 2011, 10:28

Ahoj Lidičky,

tak jsem také nainstaloval Cumulus a funguje bez problémů. Mám stanici ws 23 57 a nastavení programu zaplé na ws 23 00. Poradíte mi někdo, v kterém souboru ho můžu počeštit? Také bych poprosil o radu, jak mám zprovoznit odesílání dat na web, ale to by semnou musel mít někdo strpení a radit krok po kroku.

Díky za odpovědi.
meteorologie v Brně - Tuřanech, 240 m.n.m, provozována stanice ws 2357
http://www.meteorologie-brno.wz.cz

casesik
Příspěvky: 78
Registrován: 17 led 2009, 15:31
Kontaktovat uživatele:

Re: Cumulus software

Příspěvek od casesik » 22 led 2011, 11:05

Cumulus jako takovej nejde prelozit :-) Jde prelozit jen vystup v podobe www stranek co jsou na netu. Ale ciste nahodou jsem nedavno narazil na pekne stranky kde se autor venuje prg. cumulus zaklad je myslim i vysvetlen a kdyby jsi sis nevedel s necim rady urcite ti rad poradi. http://www.ok5aw.cz/index.php?option=co ... &Itemid=14
Meteostanice Rotava - Davis Vantage Vue

Jakub
Příspěvky: 23
Registrován: 23 pro 2010, 13:42

Re: Cumulus software

Příspěvek od Jakub » 11 bře 2011, 11:05

Zdravím
Vážení kolegové v Cumulusu
Mám ws2300 a zkouším k ní Cumulus a můj problém je v tom
že mi neukazuje žádný tlak tam jsou nuly. Netušíte jak to nastavit? Tady je odkaz na stránky kde mám foto tam to mužete zhlídnout ,tlak samá nula co stím.
Díky Jakub

http://www.pocasivestecpz.estranky.cz/f ... casi-dnes/

PS. Ten specialista na Cumulus OK5 tam se nemůžu vůbec dostat, nemůžu napsat žádný dotaz nic.....

Uživatelský avatar
horale
Příspěvky: 727
Registrován: 29 říj 2010, 11:00
Meteostanice: Topcom NG265NE
Bydliště: Nové Město pod Smrkem 490 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Cumulus software

Příspěvek od horale » 28 dub 2011, 07:37

Jakub píše:Zdravím
Vážení kolegové v Cumulusu
Mám ws2300 a zkouším k ní Cumulus a můj problém je v tom
že mi neukazuje žádný tlak tam jsou nuly. Netušíte jak to nastavit? Tady je odkaz na stránky kde mám foto tam to mužete zhlídnout ,tlak samá nula co stím.
Díky Jakub

http://www.pocasivestecpz.estranky.cz/f ... casi-dnes/

PS. Ten specialista na Cumulus OK5 tam se nemůžu vůbec dostat, nemůžu napsat žádný dotaz nic.....
Mám kontakt na tohoto specialistu. Též mi radil, když jsem sám nevěděl. Ale bez jeho vědomí sem kontakt nedám, tak pokud se s ním chcete spojit, písněte mi na Vás mail. Třeba do soukromý zprávy a já mu to předám.

Uživatelský avatar
vaca
Příspěvky: 4
Registrován: 24 kvě 2011, 22:44

Re: Cumulus software

Příspěvek od vaca » 19 čer 2011, 20:50

Zdravím ve spolek a prosím o informaci, zda máte někdo zkušenost s provozem SW Cumulus v následujícím řešení: program komunikuje s meteostanicí po USB a zároveň s 1-wire digi.teplotními čidly po RS232. Načtená data pak společně vizualizuje a ukládá do archivu.
Nezkoušel jste někdo podobné řešení s Cumulusem, nebo jiným programem ?
Díky za nápady.

tamysk
Příspěvky: 68
Registrován: 14 črc 2009, 10:43
Bydliště: Bratislava (Slovakia)
Kontaktovat uživatele:

Re: Cumulus software

Příspěvek od tamysk » 20 čer 2011, 18:36

Skusal, a aj prevadzkujem nieco take s programom WD (weather display).

Kludne sa pytaj, poradim ak budem vediet
Meteo stanica Most pri Bratislave: pocasiemost.vija.sk
Meteo stanica Zliechov: zliechov.vija.sk

Uživatelský avatar
vaca
Příspěvky: 4
Registrován: 24 kvě 2011, 22:44

Re: Cumulus software

Příspěvek od vaca » 22 čer 2011, 23:47

tamysk píše:Skusal, a aj prevadzkujem nieco take s programom WD (weather display).

Kludne sa pytaj, poradim ak budem vediet
Díky za reakci. Koukal jsem na tvé stránky -ten systém detekce oblačnosti z rozdílu teplot vypadá zajímavě. Možná by se to dalo spojit i s hodnotami osvětlenosti...
Ale zpět k tématu... Asi máš ozkoušený monitoring s programem WD.Nezkoušel jsi také Cumulus, nebo jiný free ?

Pokud ne, tak u toho WD - on umí komunikovat se stanicí po USB a zároveň přes RS232 přímo s 1wire senzory ? Jakože má přímo implementovaný komunikační protokol ? nebo je to přes nějakou další obslužnou aplikaci ?.. Budu rád, kdybys mohl ten svůj systém nějak popsat, aby šlo udělat si nějakou konkrétní představu :-)

Díky moc.

tamysk
Příspěvky: 68
Registrován: 14 črc 2009, 10:43
Bydliště: Bratislava (Slovakia)
Kontaktovat uživatele:

Re: Cumulus software

Příspěvek od tamysk » 23 čer 2011, 10:50

fuu, skusal som jedine WD, nakolko este pocas stavby stanice som chcel program, ktory ponuka najviac moznosti do buducna, a to splnoval v tej dobe len WD (dnes uz mozno aj ine, ale to neviem na isto).

K WD, On vie komunikovat so stanicou ako cez USB (s takmer kazdou co sa da unas kupit) a zaroven aj cez 1wire zbernicu. Podporuje aj stanice komplet postavenu na 1wire. Momentalne pouzivam ako stanicu cez USB Oregon WMR s200, z ktorej pouzivam len tlak, anemometer,zrazky a UV. Cez 1wire mi ide solarne cidlo (oblacnost, ale stale v stadiu kalibracie), hlavnu teplotu v budke, teplotu v 5cm nad a 5,10 a 15cm pod zemou.

Uz mam objednane komponenty, vdaka ktorym prerobim oregon zrazkomer na 1wire system, cize aj presnost a spolahlivost bude lepsia.

WD ma v sebe aplikaciu, s menom 8dallas 1wire reader ktora nacitava udaje s senzorov a WD nasledne odtial nacitava udaje. Potom si len vo WD nastavis ROMky (IDcka) senzorov, ktory meria co.

Tak nejak v skratke :)
Meteo stanica Most pri Bratislave: pocasiemost.vija.sk
Meteo stanica Zliechov: zliechov.vija.sk

Odpovědět

Zpět na „Meteostanice - software“