Cumulus software

Otázky, doporučení a řešení problémů týkajících se programového vybavení meteostanic (software / firmware)

Moderátor: Moderátoři

Tomik
Příspěvky: 1
Registrován: 08 lis 2011, 20:35
Meteostanice: WH 1080

Re: Cumulus software

Příspěvek od Tomik » 18 lis 2011, 16:47

Dobrý den,
hledal jsem téma Konverze dat z EasyWeather do Cumulus.
Nemáte info jak na to??
Děkuji za každou radu.
Na foru http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=13&t=6122
ale nějak nechápu.

doctor.cz
Příspěvky: 14
Registrován: 09 pro 2012, 13:28

Re: Cumulus software

Příspěvek od doctor.cz » 05 bře 2013, 13:02

Ahoj, prosím o radu v konkrétním bodě. Mám Cumulus a WH1080 a vše se zdá být v pohodě. Jen dva údaje jako by staticky trčí a nemění se.
Jde o ty dva tučné dole. Dokážu je prosím nekdě odmáznout, aby se třeba počítaly až od dnešního dne, ale hlavně aby byly proměnné?
Děkuji

Dlouhodobé rekordy

Rekordní hodnoty naměřené stanicí od jejího uvedení do provozu dne 03 březen 2013.

Teplota a vlhkost vzduchu
Nejvyšší teplota vzduchu 7,4 °C v 9:23 dne 04 březen 2013
Nejnižší teplota vzduchu -5,7 °C v 4:07 dne 04 březen 2013
Nejvyšší denní teplotní rozdíl 13,1 °C dne 04 březen 2013
Nejnižší denní teplotní rozdíl 0,5 °C dne 03 březen 2013
Nejvyšší minimální denní teplota -4,5 °C v 22:45 dne 03 březen 2013
Nejnižší maximální denní teplota -4,5 °C v 22:46 dne 03 březen 2013

Nejvyšší zdánlivá teplota 5,4 °C v 9:23 dne 04 březen 2013
Nejnižší zdánlivá teplota -8,5 °C v 4:42 dne 04 březen 2013
Nejvyšší hodnota indexu horka 7,4 °C v 9:23 dne 04 březen 2013
Nejnižší hodnota chladu větru -5,7 °C v 4:07 dne 04 březen 2013
Nejvyšší hodnota rosného bodu 0,3 °C v 9:21 dne 04 březen 2013
Nejnižší hodnota rosného bodu -7,3 °C v 2:14 dne 05 březen 2013
Nejvyšší vlhkost vzduchu 91 % v 4:14 dne 04 březen 2013
Nejnižší vlhkost vzduchu 50 % v 15:08 dne 04 březen 2013

doctor.cz
Příspěvky: 14
Registrován: 09 pro 2012, 13:28

Re: Cumulus software

Příspěvek od doctor.cz » 27 bře 2013, 13:25

Ahoj, poslední dva dni mám problém s posíláním daty na web. Mám prostor u kamaráda, neomezený, data posílám co 5 minut.
Program hlásí:
Poslední chyba: 27.3.2013 v 11:51 hod.

FTP Connect Error, Error code = 426

Na FTP by problém být neměl, netušíte prosím?

Uživatelský avatar
Tomáš Prouza
AMS
Příspěvky: 2281
Registrován: 22 kvě 2005, 17:45
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Bydliště: Velké Svatoňovice, okr. Trutnov, 370 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Cumulus software

Příspěvek od Tomáš Prouza » 28 bře 2013, 22:38

Ta chyba kóduje přerušení spojení, ale z jakého důvodu netuším.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na WEBOVÉ IRC na kanál amsos - najdete mě pod jménem Verthandi

ondrav
Příspěvky: 17
Registrován: 12 led 2011, 18:07
Meteostanice: Davis Vantage Pro2 FARC
Bydliště: Ješetice, okr. Benešov
Kontaktovat uživatele:

Re: Cumulus software

Příspěvek od ondrav » 29 bře 2013, 01:23

doctor.cz píše:Ahoj, poslední dva dni mám problém s posíláním daty na web. Mám prostor u kamaráda, neomezený, data posílám co 5 minut.
Program hlásí:
Poslední chyba: 27.3.2013 v 11:51 hod.

FTP Connect Error, Error code = 426

Na FTP by problém být neměl, netušíte prosím?

Myslím,že problém na FTP není. Toto se mi také občas stane.
Jde podle mě o chybu spojení internetu. Program nahrává a např v 5 minut a 20 sekund na chvilku vypadne spojení internetu, ale data by se měli donahrát např v 6 minut a 15 sekund tedy soubor realtime.txt se nahrává o něco déle.

Mě se to stává u wifi připojení kdy je na jednu wifi napojeno více lidí a něco stahují.
Pokuď se data za několik sekund nahrají a tato chyba je občasná tak bych to neřešil, samozřejmě stabilnější je internet přes kabel.

Pokuď by problém trval doporučuji kontaktovat p.Jiříka, ten se programu věnuje. Díky němu jsem také spousta problému vyřešil :)

http://pocasi.ok5aw.cz/index.php
Meteostanice na České Sibiři http://www.pocasijesetice.cz

doctor.cz
Příspěvky: 14
Registrován: 09 pro 2012, 13:28

Re: Cumulus software

Příspěvek od doctor.cz » 29 bře 2013, 09:11

děkuji. mini pc které data posílá je přes wifi na router. je fakt že to teď zlobí co jsem pc a stanici dal na jiné místo v domě.

doctor.cz
Příspěvky: 14
Registrován: 09 pro 2012, 13:28

Re: Cumulus software

Příspěvek od doctor.cz » 24 dub 2013, 11:57

prosím máte někdo zkušenosti s tím, když meteo naměří vyloženou hloupost, jako včera v 18,30 že bylo -16,6 a samozřejmě mi to promítne na web
který údaj kde mám zeditovat, abych se to napravilo?

marek
Příspěvky: 25
Registrován: 24 úno 2012, 00:38
Meteostanice: Davis VP2 6152EU
Bydliště: Krupina-293m.n.m., Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Cumulus software

Příspěvek od marek » 18 kvě 2014, 22:22

cumulus mi nahodil že z 2 na 3.5. padlo 148mm za asi 3 hodiny, ako vidim musel by som zmeniť vela suborov aby to bolo normalne, padlo len 2 mm za tu dobu,da sa to neak jednoduchšie zmeniť? alebo ôlen zmazať udaje za dany mesiac uplne? prepisať udaje max hodnot a za rok by bolo už maličkosť, ak mate skusenosť napište čo robiť
http://www.krupina-meteo.wz.sk
<center>
<a href="http://www.krupina-meteo.wz.sk/" target="_blank">
<img src="http://www.krupina-meteo.wz.sk/banner.php" border="0" /></a>
</center>

Uživatelský avatar
horale
Příspěvky: 727
Registrován: 29 říj 2010, 11:00
Meteostanice: Topcom NG265NE
Bydliště: Nové Město pod Smrkem 490 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Cumulus software

Příspěvek od horale » 10 úno 2019, 22:41

Zdravím,
po téměř deseti letech mi dosluhuje meteostanice Topcom. Koupil jsem Garni 935PC, ale nepodařilo se mi ji rozchodit přes Cumulus. V PC lze data zobrazit jenom v příšerný aplikaci Weather tool. Než ji vrátím ve čtrnácti denní lhůtě zpět, nemáte někdo radu, jak by bylo možné ji zprovoznit přes Cumulus.
Předem všem díky

Odpovědět

Zpět na „Meteostanice - software“