Davis Vantage Pro

Informace, dotazy a rady týkající se provozu meteostanic řady DAVIS (VUE, VANTAGE)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Justin18
Příspěvky: 3
Registrován: 15 lis 2013, 16:29
Meteostanice: DAVIS
Bydliště: Uhrovec - SZ Slovensko (skutočne meno: Marko Matejov)

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Justin18 » 30 kvě 2014, 12:24

Bez názvu.jpg
Čaute

Prosím vás mám dobre toto nastavené ? Nemá tam byť náhodou "Small" ?

Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Jan Pícha » 30 kvě 2014, 16:06

Ne, pokud máš standartní VP2 tak je správné nastavení large.
Pěkný den z Teplicka :-)

Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Jan Pícha » 14 srp 2014, 23:07

Na stránkách davisu se objevila faceliftovaná nádoba srážkoměru. http://www.davisnet.com/weather/product ... m=7345.527
Pěkný den z Teplicka :-)

Uživatelský avatar
Miro - Velke Lovce
Příspěvky: 5
Registrován: 16 pro 2014, 19:34
Meteostanice: Vantage Pro2 plus s 24 hod.radiačným štítom
Bydliště: Velke Lovce

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Miro - Velke Lovce » 17 pro 2014, 12:05

Zdravím..
Mal by som dve otázky, jedna sa týka odosielania údajov na web-stránku weather link.
Keď si kliknem na svoju stanicu a na sumár, tak tam nemám 2 minutovú priemernú
rýchlosť vetra a ani 10 minut. náraz vetra, je tam iba n/a
http://www.weatherlink.com/user/mirosla ... &headers=1
V software weather link mi to tam ale zapisuje, niektoré stanice to tam však majú tie údaje.

Druhá otázka sa týka vypadávnia signálu, v poslednej dobe mi dosť často vypadáva
signál z ISS, napríklad namerané údaje zostanú bez zmeny aj niekoľko hodín a potom
po určitej dobe to samo naskočí. Tým pádom mi to kazí graf.
Menil som aj batérie, ISS a konzola môžu byť od seba vzdialené cca 30m.

Uživatelský avatar
Tomáš Prouza
AMS
Příspěvky: 2279
Registrován: 22 kvě 2005, 17:45
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Bydliště: Velké Svatoňovice, okr. Trutnov, 370 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Tomáš Prouza » 17 pro 2014, 17:52

K WL neporadím, protože to nepoužívám. Co se kvality signálu týká, dost závisí na poloze antény vysílač/přijímač a často signál dokážou slušně rušit objekty uvnitř bytu a často stačí konzoly posunout o 10 cm vedle a je po problému. S tím se ale musí individuálně experimentovat.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na WEBOVÉ IRC na kanál amsos - najdete mě pod jménem Verthandi

Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Jan Pícha » 17 pro 2014, 22:02

No jinak došlo k citelnému podražení stanice a dodatečného příslušenství :)
Pěkný den z Teplicka :-)

Uživatelský avatar
Miro - Velke Lovce
Příspěvky: 5
Registrován: 16 pro 2014, 19:34
Meteostanice: Vantage Pro2 plus s 24 hod.radiačným štítom
Bydliště: Velke Lovce

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Miro - Velke Lovce » 23 pro 2014, 20:07

Ja mám podobný problém so zrážkami, nastavil som to tak že som nastavil približne do rovnakej výšky obidve skrutky pod člnkami, potom som byretou napustil najskôr do jedného a potom do druhého vodu a tam kde vošlo väčšie množstvo vody som pridal malé závažie v podobe zohnutého pliešku, takto som vyvážil samotné mysky, pretože od výroby nemusia mať rovnakú hmotnosť, potom pri daždi som pozoroval rozdiely mezi analógovým zrážkomerom a daviskou.
Ak Davis ukazoval menej ako analóg skrutky pod člnkami som povoloval, vždy obidve asi po pol závite kým sa čo najviac
nepriblížil k hodnote na analógovom zrážkomery.
Ideálne by bolo napúšťať do člnkou vodu s birety ktoré množstvo nepoznám a u obidvoch člnkoch pri rovnakom množstve
by sa mali preklopiť. Prejem pekné nervy.
Chce to daždivé počasie a je to beh na dlhé trate.

Mne sa to zhoduje približne do 10mm, potom Davis začína zaostávať, takže ešte to budem musieť jemne skrutky povoliť pod člnkami.

metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od metrix » 02 led 2015, 21:27

Není potřeba čekat na žádný srážky.Stačí vzít injekční stříkačku 5mll a napustit jí vodou 4,8mll tolik vody je potřeba pro jedno překlopení člunku.Kalibrujte bez trychtýře.Je pravdou že jedna půlka člunku je těžší než ta druhá ale to ničemu nevadí.U mě to byla práce na 20 minut a bylo nakalibrováno :)

Uživatelský avatar
Miro - Velke Lovce
Příspěvky: 5
Registrován: 16 pro 2014, 19:34
Meteostanice: Vantage Pro2 plus s 24 hod.radiačným štítom
Bydliště: Velke Lovce

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Miro - Velke Lovce » 08 led 2015, 12:12

Vďaka :) A ako je to s prídavnými teplotnými čidlami ? Prídavné teplotné čidlo meria ako ISS po 0,1 °C ? Lebo presnosť merania je +-0,5 °C, takže to je myslené že o toľko môže klamať ? Alebo prídavné teplotné čidlá merajú až po každých 0,5 °C :?:

metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od metrix » 08 led 2015, 13:10

Záleží na tom k čemu chtete přídavné čidla přidružit.Pokud ke konzole od Davis tak se vám znázorní měření po 0,5C a pak 0,6C a tak se to střídá dokola.Samostatné vysílače umí vysílat teplotu po 0,1C ale umí jej znázornit jen Weather Envoy 8X. http://www.meteoshop.cz/produkt/weather ... 18eu/1169/ Měl sem jej doma ale musel sem vrátit protože Davis nepřipravil Firmware pro program Weather Diaplay.

Uživatelský avatar
Miro - Velke Lovce
Příspěvky: 5
Registrován: 16 pro 2014, 19:34
Meteostanice: Vantage Pro2 plus s 24 hod.radiačným štítom
Bydliště: Velke Lovce

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Miro - Velke Lovce » 08 led 2015, 19:43

Metrix ja mám ešte staršiu verziu Weather Envoy, tam by to šlo ? V software vo weather link IP by mi to zobrazovalo
po 0,1 °C :?: chcel by som dať jedno teplotné čidlo do meteorologickej búdky a časom dokúpiť aj ďalšie na teplotu
pôdy.

metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od metrix » 08 led 2015, 20:10

Jak je to u starší verze Envoye to netuším,jedině se obrátit na Meteoshop.Ale dle mého názoru by to fungovat mohlo.Weather link nerozeznává jestli se jedná o ISS nebo vysílač externí teploty.To že se nezobrazuje teplota po 0,1C v konzole je věc softwaru,ale Davis zřejmě ani žádnou jinou změnu nechystá.

Uživatelský avatar
Miro - Velke Lovce
Příspěvky: 5
Registrován: 16 pro 2014, 19:34
Meteostanice: Vantage Pro2 plus s 24 hod.radiačným štítom
Bydliště: Velke Lovce

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Miro - Velke Lovce » 08 led 2015, 21:20

Aha, tak vo weather linku by mi to síce kreslilo teplotu ale nebolo by tam nejak označené či sa jedná o ISS alebo o prídavný senzor, tak to by som si musel asi len farebne označiť čiaru grafu aby som vedel či ide o teplotu ISS alebo z meteorologickej búdky napríklad.

Inak ďakujem za info Metrix 8)

Uživatelský avatar
kapr
Příspěvky: 1573
Registrován: 15 bře 2009, 12:09
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2+. Srážkoměr Stratus
Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od kapr » 01 lis 2018, 21:19

Tak stanice bohužel musela na reklamaci... kvůli anemometru, stanice začala zobrazovat více severní směr, ten se zobrazoval stále častěji, později zamrzl už jen na tomto směru, i když jsme se směrovkou točili, v konzoli se směr neměnil.. ale protože nikdo neví, kde může být problém musel jsem odinstalovat celou stanici a poslat ji komplet.. jsem zvědavý na co se přijde, měl jsem i pocit, že do iss trochu zatékalo. Možná bude problém i elektronice.. těžko říct. Už to bude pomalu měsíc bez stanice, měření zajišťuje jen chození k budce. Už mě to leze krkem :lol: .. ale aspoň zachovat to měření teploty a srážek. Na stanici už jsem měnil i ventilátorek.

Uživatelský avatar
Jakub Vaclavovice
Příspěvky: 276
Registrován: 22 led 2008, 19:54
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Bydliště: Václavovice u Frýdku-Místku 289m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Jakub Vaclavovice » 12 pro 2018, 17:42

kapr píše:Tak stanice bohužel musela na reklamaci... kvůli anemometru, stanice začala zobrazovat více severní směr, ten se zobrazoval stále častěji, později zamrzl už jen na tomto směru, i když jsme se směrovkou točili, v konzoli se směr neměnil.. ale protože nikdo neví, kde může být problém musel jsem odinstalovat celou stanici a poslat ji komplet.. jsem zvědavý na co se přijde, měl jsem i pocit, že do iss trochu zatékalo. Možná bude problém i elektronice.. těžko říct. Už to bude pomalu měsíc bez stanice, měření zajišťuje jen chození k budce. Už mě to leze krkem :lol: .. ale aspoň zachovat to měření teploty a srážek. Na stanici už jsem měnil i ventilátorek.
Jak dopadla reklamace? Zjistilo se v čem byl problém? Co se týče ventilátorku, po té co odešel na moji stanici, jsem přešel na profesionální štít, který používá ČHMÚ. Je po starostech :-)

Odpovědět

Zpět na „Meteostanice DAVIS“