náhradní čidlo WS2300-25?

Informace, dotazy a rady týkající se provozu meteostanice WS 2300

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
rp1
Příspěvky: 32
Registrován: 05 kvě 2009, 15:56

náhradní čidlo WS2300-25?

Příspěvek od rp1 » 28 črc 2009, 11:41

Ahoj,
venkovní teplotní čislo mi vypadlo z ruky a asi je po něm. Základní stanice z něj nečte data a to ani po připojení kabelem. Nevíte někdo, kde by se dalo sehnat náhradní WS-2300-25? Díval jsem se na meteoshop, ale nemají je skladem a jestli bude neví.

Čidlo jsem rozebral, nic ulomeného nebo jinak poškozeného tam není, takže je mi to záhadou. Základní stanici jsem resetoval už nejmíň 10x a nic... :|

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: náhradní čidlo WS2300-25?

Příspěvek od jirkapocatky » 28 črc 2009, 21:35

ahoj mám taky ws2300 a něco už jsem se s ní nazlobil.Nechce se mi věřit že by po nešetrném zacházení mohlo cokoliv z toho mála co je na plošném spoji venkovní "sběrnice" odmítat poslušnost.Nemáš možnost si od někoho jen půjčit venkovní čidlo ? Odkud jsi? Někdy souhra blbých náhod způsobí že se člověk vydá při pátrání příčiny zcela opačným směrem.Stane se že odejde třena něco na vnitřní konzoli právě v okamžiku kdy venkovní čidlo upadlo a pak nemusí být řešení ve výměně čidla.Chtělo by to mít jistotu.
Mě se před dvěma lety stalo a taky jsem to tu na foru někde probíral ,že mi po bouřce přestala stanice komunikovat s PC přes Com port.Po beznadějných pokusech mi dokonce "prodejce" Garni z Ostravy nabídl pomoc, že se jeho kamarád podívá na elektroniku v konzoli.Vypadalo to že uvnitř schořel nějaký integrovaný obvod nebo co já vím.Poslal mi stanici zpět.Já ji tedy odepsal.Pak si ji po čase půjčil kamarád že ji bude využívat jinak.Dal jsem mu ji a světe div se on ji doma napojil k PC a stanice komunikovala. Měl ji dva roky doma a nedávno jsme zkusili napojit ji u mne na můj stroj a stanice normálně navázala komunikaci.Takže nyní ji mám zase v provozu jako dříve.Dokazuje to jen moje předchozí tvrzení že člověk musí dříve než se rozhodne k nějakému radikálnímu a třeba i cenově náročnému řešení vyzkoušet křížově všechny možné varianty tak,aby vyloučil možnost jiné závady, která jej v dané chvíli vůbec nenapadá.
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

rp1
Příspěvky: 32
Registrován: 05 kvě 2009, 15:56

Re: náhradní čidlo WS2300-25?

Příspěvek od rp1 » 29 črc 2009, 07:32

Po pravdě řečeno, taky se mi nechce věřit, že by pád stanice z cca metru na trávu způsobil nějaký problém. Přesně se stalo toto:

a) stanici mám asi půl roku, zatím pro ni hledám na zahradě vhodné místo. Znamená to, že ji mám
na tyčce od smetáku :-). Vnější čidlo jsem používal s anometrem, srážkoměr jsem neměl připojen.
Bezdrátová komunikace mezi vnějším čidlem a základní stanicí normálně chodila bez problémů.

b) těsně před odjezdem na dovolenou jsem ke stanici připojil srážkoměr. Chtěl jsem mít na dovolené
přehled, zda tady prší a jak moc a podle toho požádat kamarády o zalití zahrádky. Právě při
nacvakávání mi stanice spadla. Nevěnoval jsem tomu pozornost, nacvakl jsem tam konektor
od srážkoměru a vyjel dovolenkovat.

c) na dovolené jsem zjistil, že venkovní čidlo se základní stanicí nekomunikuje. A od té doby už nezačalo.

Zkoušel jsem resetovat základní stanici (takový ten dvouhmat PRESSURE+WIND), zkoušel jsem vyndat baterky
z venkovního čidla na déle než minutu (jak píší v návodu) a znova reset, zkoušel jsem vyndat baterky z venkovního
čidla a odpojit napájení základní stanice, zkoušel jsem všechno možný a nic.

Skoro bych se vsadil, že Tobě moje venkovní čidlo pojede :-)). Takže odpověď na Tvou otázku - já jsem z Brna,
ale pokud bys byl ochoten moje čidlo vyzkoušet u Tebe, tak bych jej k Tobě poslal poštou a samozřejmě zaplatil
i poštovné zpět. Nechce se mi jej vyhazovat, protože je slušná šance, že mu nic není. Prosím napiš mi na mail
ws@tns.cz a domluvíme se.

Díky

orol
Příspěvky: 10
Registrován: 04 kvě 2009, 19:54

Re: náhradní čidlo WS2300-25?

Příspěvek od orol » 29 črc 2009, 09:48

Hľadal by som chyby mimo senzoru a stanice: Stav batéerií, stav prepojovacieho kábla (treba použiť originál príslušenstvo - krížený), prekotroloval by som stav konektorov.

Senzor by som otvoril a pozrel by som, či pri páde nedošlo k "odlomeniu" kontaktov napájania (tie pliešky čo sa dotýkajú batérií).
Kontakty by som očistil od prípadnej korózie.

Držím palce

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: náhradní čidlo WS2300-25?

Příspěvek od jirkapocatky » 30 črc 2009, 20:57

Nebyl by problém aby jsi čidlo zaslal,ale možná by se našlo pro tento účel jiné řešení.Jak jsem výše popisoval můj příběh s odevzdáním stanice kamarádovi,tak je to ještě trochu jinak.Kamarád měl WS2307 což je prakticky stejná stanice a on mi dal tu svoji za tu mou.Nyní jsme si stanice tedy navzájem vrátili a on má WS2307 a pokud by byl ochoten tu zkoušku udělat bylo by to pro tebe snadnější,jelikož bydlí relativně blízko Brna.Tady je link na jeho web. http://www.nemcicky.com/
Třeba se domluvíte.
Jirka
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

TiborTeam
Příspěvky: 3
Registrován: 02 čer 2009, 10:57

Re: náhradní čidlo WS2300-25?

Příspěvek od TiborTeam » 04 srp 2009, 08:25

Zdravím !
Meteshop by to měl sehnat. Já jsem cca před měsícem objednával od nich. Je fakt, že trvá týden, než zjistí jestli má dodavatel skladem ale sehnali a jsem s nima spokojen !
Doporučuji na ně tlačit a objednat :wink:
V každém případě bych doporučil sehnat někoho a vyzkoušet jiný vysílač. A co propojení kabelem ?
Můj vysílač byl též K.O. Fungoval jen srážkoměr a pouze spojení s kabelem :? Teď už jede vše :D

TiborTeam.eu

Odpovědět

Zpět na „Meteostanice WS 2300“