WS2355 nekomunikuje s PC

Informace, dotazy a rady týkající se provozu meteostanice WS 2300

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
rp1
Příspěvky: 32
Registrován: 05 kvě 2009, 15:56

WS2355 nekomunikuje s PC

Příspěvek od rp1 » 14 kvě 2009, 19:56

Dobrý den,
po mnoha neúspěšných pokusech na Linuxu jsem se rozhodl vyzkoušet komunikaci mezi stanicí a PC na Windows Vista. Nainstaloval jsem USB převodník, přejmenoval COM port na COM2, nainstaloval dodávaný software a nastavil mu COM2. Přesto po spuštění software PC neukazuje žádná data ze stanice. Neřešili jste někdo podobný problém?

Ještě dodám, že nemám připojen dešťový senzor, ale to by snad nemělo vadit, ne?

Díky za rady.
--
RP

filip
Příspěvky: 169
Registrován: 02 srp 2006, 17:01
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Velhartice, 612 m n m
Kontaktovat uživatele:

Re: WS2355 nekomunikuje s PC

Příspěvek od filip » 14 kvě 2009, 21:44

rp1 píše:Dobrý den,
po mnoha neúspěšných pokusech na Linuxu jsem se rozhodl vyzkoušet komunikaci mezi stanicí a PC na Windows Vista. Nainstaloval jsem USB převodník, přejmenoval COM port na COM2, nainstaloval dodávaný software a nastavil mu COM2. Přesto po spuštění software PC neukazuje žádná data ze stanice. Neřešili jste někdo podobný problém?

Ještě dodám, že nemám připojen dešťový senzor, ale to by snad nemělo vadit, ne?

Díky za rady.
--
RP
Jo řešil jsem USB převodník ale se stanicí WS3600. Nakonec jsem to vyřešil, ale musel jsem si napsat vlastní fetch3600.
Pravděpodobně bude problém v tom převodníku. Já mam s chipem ftdi-sio ne PL2303. Nevim jaky zpusob komunikace pouziva WS2355, ale jestli je stejny jako WS2300, tak s tim ti neporadim. Pokud je to stejny problem jako bylo v prispevku WS2300 na WiFI ASUS WL500W tak bude problem s resetem. Koukal jsem do kodu fetch2300 a ten reset se neprovede. Ale vice informaci už fakt nevím.

Filip
Velhartice, 612 m n m, WS3600 na Linksys NSLU2 "nonstop", SW: upravený open3600, 1-wire čidla na solár, TPM, teploty půdy
Obrázek

rp1
Příspěvky: 32
Registrován: 05 kvě 2009, 15:56

Re: WS2355 nekomunikuje s PC

Příspěvek od rp1 » 14 kvě 2009, 22:50

Jasně, to jsem si taky myslel. Ale mně to nekomunikuje ani na Vistách a s tím origo softwarem!!! Vůbec nevím, čím to může být. Mám podezření na vadný kus.... :(

rp1
Příspěvky: 32
Registrován: 05 kvě 2009, 15:56

Re: WS2355 nekomunikuje s PC

Příspěvek od rp1 » 15 kvě 2009, 08:52

Po probdělé noci hlásím úspěch. Jen pro info: ano, je to stejný problém, jako jsem otevřel v příspěvku "WiFI ASUS WL500W". Moje cesta k rozchození stanice byla následující:

1) ASUS WL 500W + open2300 1.10, převodník USB<-> COM Prolific PL2303 : neúspěch
2) FreeBSD 7.1 + open2300 1.11, převodník USB<-> COM Prolific PL2303: neúspěch
3) MS Vista + origo software, převodník FTDI (dodaný se stanicí WS22355): neúspěch
4) MS Vista + origo software, bez převodníku (na počítači s COM portem): úspěch
5) MS Vista + origo software, převodník FTDI (dodaný se stanicí WS22355): úspěch
6) FreeBSD 7.1 + open2300 1.11, převodník FTDI (dodaný se stanicí WS22355): úspěch
7) FreeBSD 7.1 + open2300 1.11, převodník USB<-> COM Prolific PL2303: úspěch (výrazně rychlejší než varianta 6) výše
8) ASUS WL 500W + open2300 1.10, převodník USB<-> COM Prolific PL2303 : úspěch

Nevím přesně, co se stalo. Je možné, že origo software připojený přes opravidcký COM port provedl nějaký "reset".
Také je možné, že reset popsaný v manuálu (který jsem dělal po kroku 2) a násl. jsem krok 2) opakoval, dělal jsem jej i po kroku 3) a násl. krok 3) opakoval) není opravdický reset. Při přenosu stanice k počítači s com portem jsem ji totiž musel na docela dlouho dobu vypnout.

Při těchto pokusech jsem odhalil jednu zajímavou věc: open2300 je s převodníkem FTDI na FreeBSD výrazně pomalejší než s převodníkem Prolific PL2303. V současném zapojení (tedy WiFi ASUS 500W, open2300 1.10, převodník USB<-> COM Prolific PL2303) trvá spuštění příkazu log2300 kolem 7 vteřin, což je naprosto skvělé.

Děkuji za rady, je to příběh se štastným koncem. V příspěvku "WiFI ASUS WL500W" popíši přesnou konfiguraci ASUS - myslím, že by se to mohlo někomu hodit.

Odpovědět

Zpět na „Meteostanice WS 2300“