Ztráta komunikace s HW (PC) - WS 2300

Informace, dotazy a rady týkající se provozu meteostanice WS 2300

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Ztráta komunikace s HW (PC) - WS 2300

Příspěvek od jirkapocatky » 11 čer 2007, 14:53

Ahoj.
V neděli jsme měli odpoledne pěknou bouřku.Několikrát byl výpadek proudu a samozřejmě opětovný start non stop běžícího PC.Nikde žádný elektrický výboj do rozvodné sítě. Přesto mi náhle po jednom výpadku proudu spadlo spojení konzole stanice s PC přes Com port.Zkusil jsem restart jak stanice,tak PC,přeinstalaci HW,připojení na druhý com port,jiný propojovací kabel,ale vše bez úspěchu. Okno HW je po otevření šedivé bez dat a dole nebliká HF reception. Už mě nenapadá nic jak spojení oživit.
Nějaké myšlenky...?

Jirka
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

filip
Příspěvky: 169
Registrován: 02 srp 2006, 17:01
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Velhartice, 612 m n m
Kontaktovat uživatele:

Re: WS2300 ztráta komunikace s HW (PC)

Příspěvek od filip » 11 čer 2007, 15:50

jirkapocatky píše:Ahoj.
V neděli jsme měli odpoledne pěknou bouřku.Několikrát byl výpadek proudu a samozřejmě opětovný start non stop běžícího PC.Nikde žádný elektrický výboj do rozvodné sítě. Přesto mi náhle po jednom výpadku proudu spadlo spojení konzole stanice s PC přes Com port.Zkusil jsem restart jak stanice,tak PC,přeinstalaci HW,připojení na druhý com port,jiný propojovací kabel,ale vše bez úspěchu. Okno HW je po otevření šedivé bez dat a dole nebliká HF reception. Už mě nenapadá nic jak spojení oživit.
Nějaké myšlenky...?

Jirka
No to nevypadá hezky :-( Jak jsi zjistil, že nedošlo k výboji do sítě? Pokud byly několikrát výpadky proudu, tak bych si dovolil tvrdit, že do vedení uhodilo. Mohlo dojít k přepětí a vypálení komunikačního portu - otázka je zda na straně WS nebo PC. Zkus tu stanici připojit k jinému počítači nebo k tomu PC přes COM port připojit jinou stanici. Tím zjistíš, kde je chyba.

Na nonstop připojení doporučuji nějaké jištění (přepěťová ochrana, UPS). Nejsem v tomto směru odborník, ale zkušenosti s bouřkama mám velké, už mi to vypálilo leckjaké přístroje - nyní to před bouřkou všechno vytahuju ze zásuvky (vypínač nestačí). Pak je relativně jistota.
Velhartice, 612 m n m, WS3600 na Linksys NSLU2 "nonstop", SW: upravený open3600, 1-wire čidla na solár, TPM, teploty půdy
Obrázek

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: WS2300 ztráta komunikace s HW (PC)

Příspěvek od jirkapocatky » 11 čer 2007, 18:47

filip píše:

No to nevypadá hezky :-( Jak jsi zjistil, že nedošlo k výboji do sítě? Pokud byly několikrát výpadky proudu, tak bych si dovolil tvrdit, že do vedení uhodilo. Mohlo dojít k přepětí a vypálení komunikačního portu - otázka je zda na straně WS nebo PC. Zkus tu stanici připojit k jinému počítači nebo k tomu PC přes COM port připojit jinou stanici. Tím zjistíš, kde je chyba.

Na nonstop připojení doporučuji nějaké jištění (přepěťová ochrana, UPS). Nejsem v tomto směru odborník, ale zkušenosti s bouřkama mám velké, už mi to vypálilo leckjaké přístroje - nyní to před bouřkou všechno vytahuju ze zásuvky (vypínač nestačí). Pak je relativně jistota.
Ahoj.
Taky tuším nějaké nepříjemnosti.No s tím výbojem samozřejmě nevím na 100%,ale domníval jsem se že k výpadku došlo nějakým automatickým "pojistným" zařízením na rozvodně. Nevyznám se v tom.UPS mám u PC. Stanice je napojená samozřejmě přes trafo přímo do zásuvky. Zkusil jsem ji nyní napíchnout na druhý komp ale stejné příznaky.Chyba jak se zdá bude na straně konzole.Zdá se že to asi nespraví byť sebelepší machr v oboru jen tak bez potřebné součástky?Ten komunikační port- moc mi to neříká,ale je to nějaký integrovaný obvod?Řešením bude asi autorizovaná opravna že? Jestli u nás vůbec něco takového existuje.Hned zítra kupuju přepětovku i ke stanici.Díky za pomocnou radu. Jirka
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

storm_ice
Příspěvky: 4016
Registrován: 16 čer 2006, 21:09
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Teplice-Trnovany 227 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice » 12 čer 2007, 11:27

co jsem slyšel tak někdy ani přepěťová pojistka nepomůže :roll: ale zas kdo ví co s tim dělali. Jinak pravděpodobně u nás to minulý čtvrtek uhodilo někde u nás, cca 5 s modrozelené světlo. Já viděl jen okraj, bo sem koukal na jih, ale na sever to byla výrazná záře. U nás se při silnější bouřce vypínaj pojistky, jinak stanici raději vypínám ze sítě při bouřce.
4jirkapocatky asi bude nejlepší to dát k prodejci do opravy :wink:
Pěkný den z Teplic

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkapocatky » 12 čer 2007, 19:46

storm_ice píše:co jsem slyšel tak někdy ani přepěťová pojistka nepomůže :roll: ale zas kdo ví co s tim dělali. Jinak pravděpodobně u nás to minulý čtvrtek uhodilo někde u nás, cca 5 s modrozelené světlo. Já viděl jen okraj, bo sem koukal na jih, ale na sever to byla výrazná záře. U nás se při silnější bouřce vypínaj pojistky, jinak stanici raději vypínám ze sítě při bouřce.
4jirkapocatky asi bude nejlepší to dát k prodejci do opravy :wink:
Ahoj. Vypnout stanici ze sítě je asi nejjistější,ovšem pokud v ní nemáš baterie pak přijdeš o data ,která jsou právě při projevech bouřky ta nejzajímavější. Už ani nemluvím o tom,že je bouřka v době kdy nejsem doma.Asi jediné,i když ne moc levné řešení napíchnout i stanice na UPS.
Dneska jsem dostal tip od mého internetového prodejce stanice na tento odkaz a hned jsem jim napsal.Uvidíme jak se s tím poperou.
http://www.fktechnics.cz
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

filip
Příspěvky: 169
Registrován: 02 srp 2006, 17:01
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Velhartice, 612 m n m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filip » 12 čer 2007, 20:26

jirkapocatky píše:
storm_ice píše:co jsem slyšel tak někdy ani přepěťová pojistka nepomůže :roll: ale zas kdo ví co s tim dělali. Jinak pravděpodobně u nás to minulý čtvrtek uhodilo někde u nás, cca 5 s modrozelené světlo. Já viděl jen okraj, bo sem koukal na jih, ale na sever to byla výrazná záře. U nás se při silnější bouřce vypínaj pojistky, jinak stanici raději vypínám ze sítě při bouřce.
4jirkapocatky asi bude nejlepší to dát k prodejci do opravy :wink:
Ahoj. Vypnout stanici ze sítě je asi nejjistější,ovšem pokud v ní nemáš baterie pak přijdeš o data ,která jsou právě při projevech bouřky ta nejzajímavější. Už ani nemluvím o tom,že je bouřka v době kdy nejsem doma.Asi jediné,i když ne moc levné řešení napíchnout i stanice na UPS.
Dneska jsem dostal tip od mého internetového prodejce stanice na tento odkaz a hned jsem jim napsal.Uvidíme jak se s tím poperou.
http://www.fktechnics.cz
Proč by připojení stanice přes UPS mělo být nákladné? Psal jsi že PC k UPS máš připojený, tak tam připoj i to trafo ke stanici.

Taky s tím budu muset něco udělat, dneska mi to při té bouřce taky vypadlo, snad to nahodím.
Velhartice, 612 m n m, WS3600 na Linksys NSLU2 "nonstop", SW: upravený open3600, 1-wire čidla na solár, TPM, teploty půdy
Obrázek

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkapocatky » 13 čer 2007, 21:53

Mám APC 350 a ta sice stačila na starý komp,ale co jsem udělal upgrade tak po výpadku vydrží asi 5 vteřin a to i bez zapnutého monitoru. Napíchnout tam ještě stanici,by bylo už o ničem,nehledě že mám konzoli úplně jinde než komp. Myslel jsem že bych koupil silnější a na tuto slabou napojil jen stanice,ale to je právě ta moje zmiňovaná nákladná záležitost. Nějak jsem to zrovna nesondoval,ale domnívám se že to spraví tak 4 tisíce což není nic příjemnýho. No ještě to budu muset promyslet. Jirka
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

Odpovědět

Zpět na „Meteostanice WS 2300“